Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vann i Midtøstens fattigste land.

Jemen har i mange år vært rammet av politisk ustabilitet, men situasjonen har blitt forverret. I mars 2015 innledet en koalisjon av ti land med Saudi-Arabia i spissen en militær kampanje med daglige luftangrep mot Jemen, hvor formålet var å bekjempe den shiamuslimske rebellgruppen Houthi og gjeninnsette Jemens tidligere overgangsregjering.

Krigen har rammet landets befolkning hardt og skapt en enorm humanitær krise. Jemen var fra før et av verdens fattigste land, der 50% av befolkningen levde under fattigdomsgrensen. Kampene har fordrevet nye 3 millioner mennesker. Tusenvis har blitt drept eller såret.

 


Folk sulter
Krigen har skapt store prisøkninger og alvorlig mangel på mat, drivstoff og medisin i hele landet. Helsesystemet er helt eller delvis brutt sammen, og millioner av mennesker har ikke lenger tilgang til rent vann eller tilstrekkelige sanitære forhold. Under slike situasjoner spres sykdomsepidemier raskt. FN har nylig oppgradert Jemens humanitære krise til høyeste nivå og vurderer at 80% av befolkningen (21 millioner mennesker) har akutt behov for nødhjelp.


Fra utvikling til nødhjelp
ADRA har vært aktive i Jemen siden 1995 og har fokusert på helse, økonomisk utvikling, utdanning og matsikkerhet. ADRA Norge har tidligere støttet prosjekter innen utdanning og økonomisk utvikling for somaliske flyktninger. Som følge av krisen, har innsatsen til ADRA Yemen blitt endret til å dekke mer akutte behov hos flyktninger, internt fordrevne jemenitter og andre sårbare familier. ADRA fokuserer nå på å dekke primærbehov som mat og vann.

 

Hvis du ønsker å støtte ADRAs nødhjelpsarbeid i Jemen, kan du gi din gave til ADRAs konto 3000.30.31035 eller på Vipps. Husk å merke «Jemen».