Vi er på sommerstevnet.
Her er det mye aktivitet, men ukens høydepunkt er markedsdagen på torsdag. Vi er også representert på barnemøtene, tenåringsprogrammet og hos unge voksne i løpet av uken. I det store møteteltet er det også en stand hvor du kan lese om Venn for livet, ADRA sin fastgiverordning. Dette er en viktig ordning for ADRA sin egenkapital til Norad-prosjekter. Det vil si at ditt beløp mangedobles og kan være med på å skape en forskjell for noen som virkelig trenger det. Ønsker du å bli ADRA Venn for livet? Sjekk story-funksjonen, eller søk etter ADRA Venn for livet.
...

54 0

Den 8. juli 2024 ble hovedstaden i Ukraina, Kyiv, rammet av bombing og massive ødeleggelser . Et kjent og stort barnesykehus som behandler barn fra mange distrikt i landet, blant annet for kreft, ble svært ødelagt. Sykehuset heter «Okhmatdyt», et akronym som kan oversettes med «Mødre og barns beskyttelse». ADRA Ukraina med psykologer og andre medarbeidere, var raskt ved sykehuset og er i gang med hjelpearbeid.
Det befinner seg alltid mange barn på sykehuset med foreldrene sine, forteller ADRA Ukraina. Så langt er det meldt om 22 døde og 80 skadet i Kyiv etter dagens hendelse.
NRK, ved reporter Jan Espen Kruse, meldte i formiddag om et skremmende og kraftig angrep ikke langt fra der deres reportasjeteam var stasjonert.

Støtt vårt arbeid: #19543 *Vipps
Konto 3000.30.31035
...

34 2

Fra og med 1. juli legger Facebook ned innsamlingsaksjoner i Europa. Det betyr dessverre at du ikke kan opprette bursdagsinnsamlinger for ADRA på Facebook lenger. Men frykt ikke! Nå kan du lage din egen innsamlingsaksjon gjennom www.minbursdag.no!

Les mer på: www.adranorge.no
...

8 0

Fjorten måneder med krig har etterlatt 24,8 millioner mennesker i nød i Sudan. Sudan har nå den største andelen internt fordrevne av alle land i verden, med 11 millioner mennesker som har flyktet fra hjemmene sine. Dette er to ganger så mange som hele Norges befolkning.

Situasjonen er kritisk og omtales som en av verdens største humanitære katastrofer. 5 millioner mennesker i Khartoum og deler av Darfur-regionen opplever sult og økende risiko for hungersnød fra juni til september, noe som gjør at det haster med å gi livreddende hjelp.

ADRA skal, med støtte fra Den norske ambassaden i Sudan og egne midler, gi mat og vann til mennesker som står i fare for å sulte i Darfur. Vi vil også dele ut hygienepakker, samt jordbruksredskap og frø til bøndene.

Vil du hjelpe?
• 1500 kr - mat til familie i tre måneder
• 320 kr - pakke med frø og jordbruksredskap
• 235 kr - hygienepakke

Gi en gave til Sudan her:
På nett: (Vipps/kort): https://gi.adranorge.no/sudan
Vipps: ADRA 19543
Konto: 3000.30.31035
...

10 0

Årsrapporten for 2023 er klar! 🙌

Du kan lese den her:
https://www.adranorge.no/2024/06/adra-norge-arsrapport-for-2023/
...

14 0

I dag er Verdens flyktningdag. Aldri før har det vært så mange flyktninger i verden. ADRA jobber for flyktninger i mange land, som for eksempel: Sudan, Sør-Sudan, Libanon og Norge.

I Libanon sørger ADRA for skolelunsj på en skole for flyktningbarn. Firebarnsmamma Rushine er veldig takknemlig for det:

-Å vite at de får lunsj på skolen, gjør meg mindre stresset. Jeg vet det ikke er snakk om mye, men når hjertet er tynget med mange bekymringer, så betyr en lunsj som dette utrolig mye. Tusen takk!

Les familiens sterke historie på adranorge.no.

@adventistlearningcenter
...

16 0

Vi takker @studentradetmf for 49 880 kr fra MF-fondet! Nå er skolelunsjen ved Adventist Learning Center i Libanon sikret for første del av neste skoleår! 🍽

Hvert semester har studentene ved MF vitenskapelig høyskole (tidl: Det teologiske menighetsfakultet) mulighet til å betale inn 40 kr frivillig sammen med den obligatoriske studieavgiften. Hjelpefondets formål er å bidra til misjonsarbeid, diakonalt arbeid, og humanitært arbeid, i Norge og/eller utlandet.

Adventist Learning Center er et skoletilbud for flyktningbarn i Beirut, Libanon. Læringssenteret har 118 elever og 20 lærere. ADRA Norge støtter daglig skolelunsj til barna og lærerne ved skolen.

De siste fire årene har prisene økt kraftig i Libanon som følge av politisk ustabilitet. Generelt har matprisene økt over hele verden. I mars 2023 ble Libanon rangert som landet med den høyeste nominelle matinflasjonsraten i verden av Verdensbanken. Fra januar 2022 til januar 2023 økte konsumprisindeksen med 138%.

Mange familier sliter. 9 av 10 syriske flyktningfamilier lever i fattigdom. Det rapporteres om barn som slutter på skolen for å jobbe for å hjelpe familien til å få endene til å møtes. Foreldrenes inntekt er ikke tilstrekkelig.

Mange av barna på skolen forteller at de ikke får nok mat hjemme. De går på skolen uten frokost og må legge seg uten kveldsmat. Skolelunsjen er det eneste trygge og sunne måltidet som mange av barna får. Psykiske problemer blant barna har økt, men skolen gir en følelse av håp og fellesskap. Den gir barna en følelse av at de har en fremtid.
...

18 0

Vi ønsker Selam Hailemichael og Anna Kornienko varmt velkommen til ADRA Norge. 👋

Selam blir vår nye rådgiver for matsikkerhet. Selam kommer opprinnelig fra Etiopia, og er i den avsluttende fasen av PhD-studier i Internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU i Ås. Hun har undervist på Hawasa universitet i Etiopia i en del år og har 5 års programrådgivererfaring fra CARE Norge i Oslo, der hun har koordinert bistandsprogrammer i Kenya, Uganda, Rwanda og Myanmar.

-Det som motiverer meg, er en dyp overbevisning om at utdanning er nøkkelen til samfunnsforandring. Den økende matusikkerheten er imidlertid en kritisk barriere som står i veien for barn og unges tilgang til utdanning. Jeg gleder meg til å bli en del av ADRA Norge og bidra til å finne innovative løsninger for å forbedre tilgangen til tilstrekkelig og næringsrik mat for barn og unge, og deres lokalsamfunn.

Anna blir vår nye rådgiver for MERLA (monitorering, evaluering, forskning, læring og ansvar). Anna er opprinnelig fra Ukraina og kommer til oss fra Bergen, der hun har arbeidet med koordinering av forskningsprosjekter ved universitetet i Bergen. Hun har mastergrader i både høyere utdanningspedagogikk (fra Ukraina) og lingvistikk (fra Bergen).

-Som familie har vi alltid vært involvert i ulike prosjekter som frivillige for ideelle organisasjoner. Nå føler jeg meg velsignet som får begynne å jobbe i ADRA og gjøre en meningsfull jobb hver dag. Jeg håper å være et verdifullt tilskudd til ADRA, og jeg ser frem til å vokse profesjonelt sammen med ADRA-teamet. Jeg føler meg veldig privilegert som får begynne å jobbe nå som ADRA nettopp har inngått et plusspartnerskap med NORAD. Jeg er veldig stolt av ADRA.
...

34 0

💚 DIN STEMME TELLER! Vi fikk mange flotte collager innsendt til ADRA Europas kunstkonkurranse. Nå er kan du stemme på din favoritt!

👉 Gå inn på ADRA Europas hjemmeside på lenken under. Hvilket kunstverk inspirerer deg mest? Du kan gi en stjerne til ditt favorittbidrag i hver av alderskategoriene: 5-9, 10-14, 15-18. Det er to finalebidrag i hver kategori.

https://adra.eu/get-involved/art-contest-2024/

#HearMeSeeMeWalkWithMe #ArtCompetition #ADRA
...

6 0

Nå har du en mulighet til å gi hjelp til barn og voksne som lider i Gaza.

ADRA vil gi mat, vann og hygienepakker.

Ditt bidrag er viktig! Vi har et vindu på noen få uker til å få gjennom hjelp. Takk for at du reagerer raskt!

Situasjonen i Gaza er kompleks, men den menneskelige situasjonen er enkel: Tusenvis av uskyldige mennesker lider, sulter, skades og er hjemløse. ADRA har etablert nødvendige partnerskap som gir mulighet til å handle.

ADRA hjelper mennesker i nød uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet. «Disse prinsippene er viktige for ADRA,» sier generalsekretær i ADRA Norge, Birgit Philipsen. «Vi har et ansvar for barn og mennesker som sårt trenger hjelp. NÅ har vi en mulighet til å hjelpe, og da stiller vi opp!»

Slik kan du støtte nødhjelpsinnsatsen:

❤ Vipps eller kort: https://gi.adranorge.no/gaza
❤ Vipps: 19543 – velg «Gaza»
❤ Konto: 3000.30.31035 – merk «Gaza»
...

25 0

Husk ADRAs kunstkonkurranse for barn, ungdom og familier! Fristen er 12. mai.

Temaet er: NÅR KLIMAET ØDELEGGER HJEMMET VÅRT.
Typer kunstuttrykk som kan sendes inn: Collage (det er lov å bruke litt tekst).

Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for alle barn, ungdom (alder 5 til 25 år) og deres familier.
Alle kunstverk må være det eneste og originale verkene til deltakerne. Foresatte kan gi minimal hjelp til yngre barn.

Vinnerne vil motta premie og opplevelser som passer for ulike aldersgrupper, for eksempel skolemateriell, gavekort for å delta på en Camporee, en ungdomsleir eller en kongress, eller en frivillig opplevelse av ADRA-prosjekter i Europa.

Les mer og send inn bidrag på www.adranorge.no eller www.adra.eu.
...

15 0

Hils på Johnas Singo, programmedarbeider i programavdelingen. 👋

Johnas har et spesielt ansvar for vårt arbeid i Somalia, som er støttet av Innovasjon Norge og Norad. I tillegg jobber han med miljøkomponenten i flere land i det Norad-støttede utdanningsprogrammet vårt.

«Min motivasjon til å jobbe i ADRA Norge er inspirert av verdier og mottoet «ett liv om gangen». Jeg er takknemlig og stolt av å være i et team som bryr seg om menneskeheten. Jeg vil være med å positivt påvirke verden ved å hjelpe de som trenger mest. Det å lære våre partnere viktigheten av miljøanalyse i prosjektene og ta grep som reduserer miljøkonsekvenser blir sentralt i mine oppgaver.»

Velkommen til ADRA, Johnas! 😊
...

31 0

Vil du jobbe i ADRA?

Vi søker en allsidig medarbeider for ett års vikariat i ADRA Norges kommunikasjonsavdeling. Søknadsfrist 25. mai.

For mer informasjon, se:
www.adranorge.no/ledige-stillinger
...

15 0