13. november blir det på ny direktesending for ADRA fra Adventistkirken i Mjøndalen! Vi vil feire Hjelpeaksjonen med aktive innslag fra hele landet. Vi skal heie på hverandre! Vi skal glede oss over resultatene, og vi skal minne hverandre om at det er Jesus som kaller oss til tjeneste for vår neste. Vi skal også få høre takken fra de som får hjelp og som får helt nye muligheter i livet.

Vi vil gjerne vise innslag fra menigheter, skoler og grupper over hele Norge. Sett gjerne sammen et videoinnslag fra aktivitetene for ADRA. Videoen skal være på maksimum to minutter og i horisontalt format. Send innslaget til gry.haugen@adranorge.no. Eventuelt gjennom wetransfer.com. Det er gratis og sørger for at vi får best mulig kvalitet på innslagene. Fristen for å sende inn er 1. november.

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon21 #AlleBarnIAlleLandPåSkolen
...

29 1

@holeoptikk holder til rett ved der vi har kontor. Optikeren tar samfunnsansvar bl.a. når de gjør det mulig for de som kommer innom å gi til ADRAs arbeid for utdanning ❤️. "Noen putter penger på bøssa, og senest i går var det en som vippset," forteller de to blide damene bak disken, @moj87 og @tanja.wollan.
Takk for super innsats, sier vi!
...

51 1

I dag markeres Den internasjonale Jentedagen! 👧
 
131 millioner jenter går ikke på skolen. Det er 1,5 ganger mer sannsynlig at jenter ikke går på barneskolen, enn gutter. Jenter som ikke går på skolen er mer sårbare for tidlig ekteskap, tenåringsgraviditet, barnearbeid og menneskehandel. En kvinne uten utdanning er mindre myndiggjort til å ta beslutninger om sin egen kropp og sitt eget liv. Hun er i høyere risiko for svangerskapskomplikasjoner og død, og det er mer sannsynlig at barna hennes er underernærte eller dør.
Utdanning er avgjørende for alle barn og tenåringer. Hvis foreldre klarer å støtte barna sine, inkludert jentene, gjennom skolen, kan fattigdomssirkelen bli brutt.
 
#jentedagen #deninternasjonalejentedagen #internationalgirlsday #dayofthegirl #EveryChildInSchool #AlleBarnPåSkolen #Hjelpeaksjon21 a
...

41 0

Verdensdagen for psykisk helse:

Psykisk helse angår oss alle. I utdanningsprogrammet har ADRA Norge de siste årene forsterket innsatsen rundt psykisk helse for barn og ungdommer som er utsatt for vold eller har andre utfordringer knyttet til helse og livsforhold. Framtid og håp er vanskelig å oppdage - når fattigdom, konflikter eller katastrofer er i forgrunnen og skygger for alt.

Lær mer om hvordan ADRA jobber med psykisk helse: www.adranorge.no/2021/10/verdensdagen-for-psykisk-helse-2021/
...

28 1

Mens i går var den internasjonale barnedagen, feirer vi I dag den internasjonale lærerdagen! 5. oktober er dagen da vi hedrer lærere - og samtidig påpeker hvor viktig læreren er for alle barn, ungdommer og familier, lokalsamfunn og storsamfunn. Ny teknologi og nye læringsplattformer er viktig, men ingenting kan erstatte en utdannet lærer som bryr seg om sine elever. Barn trenger skolen!

#worldteachersday #verdenslærerdag #internationalteachersday
#teacher #teacherlife #21stcenturyskills #lærerutdanning #everychildeverywhereinschool #allebarnpåskolen
...

31 0

Generalsekretær Birgit Philipsen besøker Adventistkirken i Haugesund lørdag 25. september. Kom og hør med om Hjelpeaksjon21 - #BarnTrengerSkolen - og om ADRAs arbeid rundt om i verden. 🌏📚✏️

#Hjelpeaksjon21 #BarnTrengerSkolen #AlleBarnPåSkolen #RettferdighetOmsorgKjærlighet
...

40 0

Vi er enda ikke ferdige med vår Hjelpeaksjonsturne rundt om i Norges land! 😊🙌 I dag besøker Gry Adventistkirken Larvik og Birgit Adventistkirken Grenland

#Hjelpeaksjon21 #AlleBarnPåSkolen #BarnTrengerSkolen #RettferdighetOmsorgKjærlighet
...

62 3

Japhet er leder for Hjelpeaksjonen i Sandnes og er klar for innsamling neste uke. Det er også Vatneli skole. Flott å se engasjement fra skole og kirke. Tusen takk for alt dere gjør! ❤️🙌

#Hjelpeaksjon21 #AlleBarnPåSkolen #RettferdighetOmsorgKjærlighet #barntrengerskolen #nrkrogaland #EveryChildInSchool #ADRAresponds #vatneliskole #adventistkirkensandnes
...

31 0

I dag treffer du Britt Celine i Adventistkirken i Sandnes og Gry i Adventistkirken Cornelius og med en appell på @Syvendedags Adventistkirken Tyrifjord. Håper vi ses! 😊

#Hjelpeaksjon21 #BarnTrengerSkolen #AlleBarnPåSkolen #RettferdighetOmsorgKjærlighet
...

37 0

Barn trenger skolen! Årets Hjelpeaksjon kan du høre mer om lørdag 28. august fra Britt Celine på kirkebesøk i Adventkirken Trondheim, Birgit i Bergen Adventistkirke og Gry i Adventistkirken Mjøndalen.

#Hjelpeaksjon21 #BarnTrengerSkolen #AlleBarnPåSkolen #EveryChildInSchool #RettferdighetOmsorgKjærlighet #AlleMonnerDrar
...

66 0

Vi er klare for Hjelpeaksjonsstart lørdag 21. august! 📚 ✏️🌏 Birgit besøker Adventistkirken Sarpsborg, Gry besøker @adventkirken_lillehammer og Britt Celine besøker Adventistkirken Ulsrud. Håper vi ses! 😊

#Hjelpeaksjon21 #BarnTrengerSkolen #AlleBarnPåSkolen #EveryChildInSchool #AlleMonnerDrar #RettferdighetOmsorgKjærlighet
...

96 3

FØRSTE SKOLEDAG! 📚✏️
I dag er en stor dag for mange barn i Norge – den aller første skoledagen i livet! Mye skal læres, vennskap knyttes og verden utforskes.

Skolen betyr håp og framtid for barn i alle land. Derfor er det katastrofalt for barna at skolene i mange fattige land har vært stengt i måneder på grunn av koronapandemien. Nå har skolelever i flere land kommet tilbake til skolen, men dessverre vil mange av de mest utsatte barna aldri komme tilbake.

Det er store forskjeller i verden, og mange faktorer påvirker hvilke muligheter du har i livet:

- Hvor du er født
- Om du er gutt eller jente
- Om du tilhører en etnisk minoritet
- Om du har en funksjonsnedsettelse
- Om det er krig eller konflikt der du bor
- Om det finnes en skole
- Om det finnes en lærer

Mange av barna og ungdommene utenfor skolen risikerer å bli ofre for moderne slaveri, vold og utnyttelse. De opplever at ingen bryr seg om deres liv.

Men du bryr deg! Vi bryr oss!

Selv om korona og kriser truer barns framtid, trenger barn skolen! Det vil vi gjøre noe med gjennom årets Hjelpeaksjon som starter nå til helga.

Tusen takk til deg som planlegger å være med!

#Hjelpeaksjon21 #AlleBarnPåSkolen #EveryChildInSchool #FørsteSkoledag #BarnTrengerSkolen #Skole #Utdanning #ADRANorge
...

20 0