Årsrapporten for 2023 er klar! 🙌

Du kan lese den her:
https://www.adranorge.no/2024/06/adra-norge-arsrapport-for-2023/
...

9 0

I dag er Verdens flyktningdag. Aldri før har det vært så mange flyktninger i verden. ADRA jobber for flyktninger i mange land, som for eksempel: Sudan, Sør-Sudan, Libanon og Norge.

I Libanon sørger ADRA for skolelunsj på en skole for flyktningbarn. Firebarnsmamma Rushine er veldig takknemlig for det:

-Å vite at de får lunsj på skolen, gjør meg mindre stresset. Jeg vet det ikke er snakk om mye, men når hjertet er tynget med mange bekymringer, så betyr en lunsj som dette utrolig mye. Tusen takk!

Les familiens sterke historie på adranorge.no.

@adventistlearningcenter
...

16 0

Vi takker @studentradetmf for 49 880 kr fra MF-fondet! Nå er skolelunsjen ved Adventist Learning Center i Libanon sikret for første del av neste skoleår! 🍽

Hvert semester har studentene ved MF vitenskapelig høyskole (tidl: Det teologiske menighetsfakultet) mulighet til å betale inn 40 kr frivillig sammen med den obligatoriske studieavgiften. Hjelpefondets formål er å bidra til misjonsarbeid, diakonalt arbeid, og humanitært arbeid, i Norge og/eller utlandet.

Adventist Learning Center er et skoletilbud for flyktningbarn i Beirut, Libanon. Læringssenteret har 118 elever og 20 lærere. ADRA Norge støtter daglig skolelunsj til barna og lærerne ved skolen.

De siste fire årene har prisene økt kraftig i Libanon som følge av politisk ustabilitet. Generelt har matprisene økt over hele verden. I mars 2023 ble Libanon rangert som landet med den høyeste nominelle matinflasjonsraten i verden av Verdensbanken. Fra januar 2022 til januar 2023 økte konsumprisindeksen med 138%.

Mange familier sliter. 9 av 10 syriske flyktningfamilier lever i fattigdom. Det rapporteres om barn som slutter på skolen for å jobbe for å hjelpe familien til å få endene til å møtes. Foreldrenes inntekt er ikke tilstrekkelig.

Mange av barna på skolen forteller at de ikke får nok mat hjemme. De går på skolen uten frokost og må legge seg uten kveldsmat. Skolelunsjen er det eneste trygge og sunne måltidet som mange av barna får. Psykiske problemer blant barna har økt, men skolen gir en følelse av håp og fellesskap. Den gir barna en følelse av at de har en fremtid.
...

18 0

Vi ønsker Selam Hailemichael og Anna Kornienko varmt velkommen til ADRA Norge. 👋

Selam blir vår nye rådgiver for matsikkerhet. Selam kommer opprinnelig fra Etiopia, og er i den avsluttende fasen av PhD-studier i Internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU i Ås. Hun har undervist på Hawasa universitet i Etiopia i en del år og har 5 års programrådgivererfaring fra CARE Norge i Oslo, der hun har koordinert bistandsprogrammer i Kenya, Uganda, Rwanda og Myanmar.

-Det som motiverer meg, er en dyp overbevisning om at utdanning er nøkkelen til samfunnsforandring. Den økende matusikkerheten er imidlertid en kritisk barriere som står i veien for barn og unges tilgang til utdanning. Jeg gleder meg til å bli en del av ADRA Norge og bidra til å finne innovative løsninger for å forbedre tilgangen til tilstrekkelig og næringsrik mat for barn og unge, og deres lokalsamfunn.

Anna blir vår nye rådgiver for MERLA (monitorering, evaluering, forskning, læring og ansvar). Anna er opprinnelig fra Ukraina og kommer til oss fra Bergen, der hun har arbeidet med koordinering av forskningsprosjekter ved universitetet i Bergen. Hun har mastergrader i både høyere utdanningspedagogikk (fra Ukraina) og lingvistikk (fra Bergen).

-Som familie har vi alltid vært involvert i ulike prosjekter som frivillige for ideelle organisasjoner. Nå føler jeg meg velsignet som får begynne å jobbe i ADRA og gjøre en meningsfull jobb hver dag. Jeg håper å være et verdifullt tilskudd til ADRA, og jeg ser frem til å vokse profesjonelt sammen med ADRA-teamet. Jeg føler meg veldig privilegert som får begynne å jobbe nå som ADRA nettopp har inngått et plusspartnerskap med NORAD. Jeg er veldig stolt av ADRA.
...

34 0

💚 DIN STEMME TELLER! Vi fikk mange flotte collager innsendt til ADRA Europas kunstkonkurranse. Nå er kan du stemme på din favoritt!

👉 Gå inn på ADRA Europas hjemmeside på lenken under. Hvilket kunstverk inspirerer deg mest? Du kan gi en stjerne til ditt favorittbidrag i hver av alderskategoriene: 5-9, 10-14, 15-18. Det er to finalebidrag i hver kategori.

https://adra.eu/get-involved/art-contest-2024/

#HearMeSeeMeWalkWithMe #ArtCompetition #ADRA
...

6 0

Nå har du en mulighet til å gi hjelp til barn og voksne som lider i Gaza.

ADRA vil gi mat, vann og hygienepakker.

Ditt bidrag er viktig! Vi har et vindu på noen få uker til å få gjennom hjelp. Takk for at du reagerer raskt!

Situasjonen i Gaza er kompleks, men den menneskelige situasjonen er enkel: Tusenvis av uskyldige mennesker lider, sulter, skades og er hjemløse. ADRA har etablert nødvendige partnerskap som gir mulighet til å handle.

ADRA hjelper mennesker i nød uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet. «Disse prinsippene er viktige for ADRA,» sier generalsekretær i ADRA Norge, Birgit Philipsen. «Vi har et ansvar for barn og mennesker som sårt trenger hjelp. NÅ har vi en mulighet til å hjelpe, og da stiller vi opp!»

Slik kan du støtte nødhjelpsinnsatsen:

❤ Vipps eller kort: https://gi.adranorge.no/gaza
❤ Vipps: 19543 – velg «Gaza»
❤ Konto: 3000.30.31035 – merk «Gaza»
...

25 0

Husk ADRAs kunstkonkurranse for barn, ungdom og familier! Fristen er 12. mai.

Temaet er: NÅR KLIMAET ØDELEGGER HJEMMET VÅRT.
Typer kunstuttrykk som kan sendes inn: Collage (det er lov å bruke litt tekst).

Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for alle barn, ungdom (alder 5 til 25 år) og deres familier.
Alle kunstverk må være det eneste og originale verkene til deltakerne. Foresatte kan gi minimal hjelp til yngre barn.

Vinnerne vil motta premie og opplevelser som passer for ulike aldersgrupper, for eksempel skolemateriell, gavekort for å delta på en Camporee, en ungdomsleir eller en kongress, eller en frivillig opplevelse av ADRA-prosjekter i Europa.

Les mer og send inn bidrag på www.adranorge.no eller www.adra.eu.
...

15 0

Hils på Johnas Singo, programmedarbeider i programavdelingen. 👋

Johnas har et spesielt ansvar for vårt arbeid i Somalia, som er støttet av Innovasjon Norge og Norad. I tillegg jobber han med miljøkomponenten i flere land i det Norad-støttede utdanningsprogrammet vårt.

«Min motivasjon til å jobbe i ADRA Norge er inspirert av verdier og mottoet «ett liv om gangen». Jeg er takknemlig og stolt av å være i et team som bryr seg om menneskeheten. Jeg vil være med å positivt påvirke verden ved å hjelpe de som trenger mest. Det å lære våre partnere viktigheten av miljøanalyse i prosjektene og ta grep som reduserer miljøkonsekvenser blir sentralt i mine oppgaver.»

Velkommen til ADRA, Johnas! 😊
...

31 0

Vil du jobbe i ADRA?

Vi søker en allsidig medarbeider for ett års vikariat i ADRA Norges kommunikasjonsavdeling. Søknadsfrist 25. mai.

For mer informasjon, se:
www.adranorge.no/ledige-stillinger
...

15 0

Takk for at du er med å spre glede i våre prosjektområder! 💛 ...

24 0

Den som sprer velsignelse, trives godt. Den som kvikker opp andre, blir oppkvikket selv. Ordspråkene 25,11.

Lykke og glede knyttes ofte til omsorg og vennlighet som deles med andre. Å investere i at andre skal oppleve glede, løfter egen psykisk helse og tilfredshet med livet.

Hva gir deg glede? Handler det om å motta dyre gaver eller penger? Eller kan det handle om å få tilbringe tid med familie, barn eller venner? Kanskje litt stille tid for refleksjon – helt alene? Handler glede mest om å få, eller om å gi?

Enkle, vennlige handlinger som å lytte, gi en hjelpende hånd eller løfte noens humør, kan ha stor betydning for andre. Da blir også dagen din meningsfull.

20. mars markeres Den internasjonale dagen for glede. Bildet er fra ADRAs matutdeling i Kherson, Ukraina i februar, i samarbeid med WFP, Verdens matvareprogram. Takk for at du er med å spre glede i våre prosjektområder! 💛
...

25 0

ARMENIA: En måte å hjelpe flyktninger på er å hjelpe med møbler og hvitevarer i de midlertidige boligene hvor de bor. Her er noe av hjelpen på vei ut til de som trenger det.

Takk til deg som gjør ADRAs nødhjelpsarbeid mulig!

#ADRAresponds
...

19 1

🎨 ADRA Europas kunstkonkurranse, "Se meg. Hør meg. Gå med meg.", er nå åpen for kunstnere fra 5 - 25 år og familier.

👉 I år handler konkurransen om å lage collager om klimaforandringer og flyktninger, for å spre kunnskap om dette temaet.

Vi håper du blir med! Det er fine premier tilpasset hver aldersklasse.

Kunstbidrag må sendes inn innen 12. mai.

Du finner all informasjon om konkurransen her:
https://www.adranorge.no/2024/03/kunstkonkurranse/
...

18 0

Gratulerer med kvinnedagen! 💚

Den internasjonale kvinnedagen markeres over hele verden. Mange av verdens kvinner er ikke født i demokratiske land som styres av demokratiske verdier med like rettigheter for menn og kvinner.

I dag feirer vi kvinners sosiale, økonomiske, kulturelle og politiske prestasjoner. Dagen markerer også en oppfordring til handling for å fremme kvinners likestilling.

I ADRA Norge jobber vi for å styrke jenters og kvinners rettigheter, spesielt gjennom skolegang og myndiggjøring.

En spesiell hilsen til alle våre kvinnelige kolleger og støttespillere i dag. Det er mange flere enn vi fikk plass til på dette bildet.

💚 💚 💚
...

67 2

Hilsen fra Gry i ADRA Norge:

Det er knapt fire uker siden jeg kom hjem etter å ha besøkt et av ADRAs prosjektområder i Sør-Sudan. Kontrasten mellom livet her hjemme og livet i Sør-Sudan er så stor. Det er vanskelig å finne ord for å beskrive det.

Sammen med en gruppe i landsbyen jeg besøkte, kom jeg til å tenke på en årlig kollekt som hvert år tas opp i alle Adventistkirker i mars, så derfor spilte jeg raskt inn en filmsnutt med en liten hilsen.

Vil du være med å støtte? Vipps ADRA #19543
...

58 0