I dag er det Internasjonal dag for lykke. Dagen ble vedtatt i 2012 for å understreke at lykke og velvære er et mål for alle mennesker på jorda. Hvert år gis World Happiness Report ut på denne dagen.

Vi blir ofte glade av å hjelpe andre. Og gleden er dobbel. Tusen takk til deg som gir til ADRA, og gleder barn, ungdommer og voksne i våre prosjekter!

#InternationalDayOfHappiness #InternasjonalDagForLykke
...

24 0

💧 Etter jordskjelvene i Tyrkia og Syria forrige måned, hjelper ADRA til å reparere vannsystemet i Dahr Al Siryane i Al Haffe. Vi har fått vite at det er 99% ferdig nå.

👉 Dette vannsystemet vil gi vann til 4000 mennesker, og ytterligere 150 000 mennesker vil få indirekte nytte av det.

💚 Tusen takk til alle som gir og gjør arbeidet mulig!
...

23 0

Jon Kristiansen, programsjef i @adra_dk, har nettopp kommet tilbake fra Syria og forteller om de store behovene der, over en måned etter jordskjelvet.

Vil du være med å hjelpe?
▪ Vipps ADRA #19543
▪ Kontonr. 3000.30.31035
...

26 0

"Vi gjorde vårt beste, men det var ikke nok."

Brannsjefen i Hatay-distriktet i Tyrkia, Ôzer Gövce, forteller om det vanskelige og mentalt krevende arbeidet etter jordskjelvet, og takker venner i ADRA for hjelpen som kom til riktig tid.

Brannvesenet i Hatay hadde en tøff jobb med å koordinere redningsarbeidet etter jordskjelvene 6. februar. ADRA samarbeidet med Brannvesenet og har bidratt med nødvendigheter, telt, gassovner, utstyr med mer til rammede familier.

Takk for at du gjør det mulig! ❤

▪ Gi med Vipps eller kort:
https://gi.adranorge.no/jordskjelv
▪ Vipps ADRA #19543
▪ Kontonr. 3000.30.31035
...

21 0

Gratulerer med kvinnedagen! 💐

For noen uker siden møtte vi denne flotte kvinnegruppa i Niger. En av damene er rektor på skolen, der vi har hjulpet til å bygge flere klasserom, og hvor vi jobber for at skolen skal være inkluderende og ha plass til alle. De andre kvinnene er mødre som har jenter som går på skolen. Sammen jobber de for å sikre at barna skal fortsette. De strikker og syr og selger ting til inntekt for skolegangen.

Vi heier på disse sterke damene og alt de gjør for barns utdanning. ❤️

Hilsen Britt Celine og Gry i ADRA

#EmbraceEquity #InternationalWomensDay
#Kvinnedagen
#GirlPower
#AlleBarnPåSkolen
#EveryChildInSchool
#WeAreADRA
#ADRAresponds
...

34 0

For seks år siden ble Ahmad (38) skadet i krigen. Nå er han hjemløs etter jordskjelvet.

Ahmad er fra Aleppo i Syria. Han forteller at familien flyktet ut av bygningen da bakken begynte å riste. Siden det var veldig kaldt, søkte de tilflukt på en skole, som fungerer som et nødherberge for mennesker som har mistet hjemmet sitt i jordskjelvet. De ble der.

For personer med nedsatt funksjonsevne kan det være mange hindringer. Tilfluktssteder, som settes opp på kort varsel i bygninger som for eksempel skoler, gir midlertidig husly til mange mennesker etter jordskjelvet. Men ofte har toaletter og vaskemuligheter adkomstbarrierer. ADRA foretar vurderinger for nye og eksisterende tilfluktssentre og analyserer hva som må tilpasses slik at familier kan bo der på lengre sikt.

På sentret der Ahmad bor, hjelper ADRA barna, kvinnene og mennene med mat, vann, hermetikk og våtservietter.

Ahmad er takknemlig for støtten og ber Gud om å beskytte alle som hjelper. Han forteller hvordan det gir håp til familier, hvordan det får barn til å smile igjen.
...

17 0

«Før pleide vi å kaste mat bort til det hjørnet der barnet satt.»

Jeg har akkurat kommet tilbake fra et besøk i Niger, et av de desidert fattigste landene i verden. På en skole møtte jeg Nadiffa i rullestol. Det varmer hjertene når vi opplever hvordan barn med ulike funksjonsnedsettelser nå får lov til å være med på skolen, for slik var det ikke før. Mange av disse barna ble tidligere gjemt bort og fikk ikke en gang lov til å sitte sammen med familien og spise.

Vi lever i en verden med ufattelig mange behov. I tillegg til langsiktig arbeid med utdanning i en rekke ekstremt fattige land, er det to store katastrofer som har grepet vår oppmerksomhet det siste året: Krigen i Ukraina og jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Takket være dere, våre trofaste givere, kan vi stadig være til stede og hjelpe der behovene er aller størst.

I dag tas det opp en nasjonal kollekt til ADRA i adventistkirkene i Norge. Under kollekten minnes vi enda en gang de kraftfulle ordene til Jesus da han sa at det vi har gjort for «disse mine minste små», har vi gjort mot ham. Det er så lett å glemme – men HAN glemmer aldri.

Hilsen Gry, ADRA
...

50 2

«Før pleide vi å kaste mat bort til det hjørnet der barnet satt.»

Det varmer hjertene når vi opplever hvordan barn med ulike funksjonsnedsettelser nå får lov til å være med på skolen, for slik var det ikke før. Mange av disse barna ble tidligere gjemt bort og fikk ikke en gang lov til å sitte sammen med familien og spise.
...

46 1

🏘 Disse barna reddet livet ved å flykte fra hus og hjem midt på natten. Nå bor de i et klasserom på en skole i Latakia.

✏️ Flere av dem, herunder jenta i midten, som holder sin lillesøster på to måneder, er med i et ADRA-prosjekt for barn som ikke har gått på skolen. Ofte fordi familiene ikke har råd til skoleutstyr.

📚 Nå brukes dessverre skolen som tilfluktssenter i stedet for undervisning, men barna forteller at de gleder seg til å komme tilbake til skolen.

🫶 ADRA var i Syria da jordskjelvet skjedde, og vi blir i Syria og fortsetter hjelpearbeidet, blant annet med psykososial støtte til barn og hjelp til skolegang. Barna er landets framtid.

❤ For å hjelpe:
▪ Gi med Vipps eller kort:
https://gi.adranorge.no/jordskjelv
▪ Vipps ADRA #19543
▪ Kontonr. 3000.30.31035
...

40 1

HÅP I ØDELEGGELSENE

I et av de mange tilfluktssentrene i Latakia bor denne lille piken med sin familie. Hun heter Shagaf, som betyr HÅP på arabisk ❤️

Du kan gi håp til henne og de mange syriske barna som er rammet av jordskjelvet.

For å hjelpe:
▪ Gi med Vipps eller kort:
https://gi.adranorge.no/jordskjelv
▪ Vipps ADRA #19543
▪ Kontonr. 3000.30.31035
...

20 0

Signe Lund Christensen fra ADRA Danmark, er i Syria, hvor hun hjelper ADRA Syria med kommunikasjonsoppgaver, slik at de kan fokusere fullt på nødhjelpsarbeidet. Teamet arbeider hardt for at hjelpe de overlevende i kulda, og de har allerede åpnet mer end 200 tilfluktssentere i skoler, kirker, moskeer og lignende.

Vi vil gjerne takke alle dere i Norge som støtter arbeidet. Det er deres støtte som gjør arbeidet mulig. 🙌

Ha våre kolleger i Syria i tanker og bønner. Akkurat nå gir de alt de har, og litt mer, for å hjelpe så mange som mulig med nødhjelp og husly. TAKK! 🇸🇾 🫶 🇳🇴

#ADRAresponds
...

32 1