3. desember er Internasjonal dag for funksjonshemmede.

Mange steder i verden blir barn og voksne med funksjonsnedsettelser gjemt bort. De får ikke gå på skolen og er mer sårbare for utnytting.

Abdul er 12 år og bor i Syria. Abdul er blind og delvis lammet. Tidligere var han inne alene hver dag. Hans største drøm var å få gå ut og være sammen med de andre barna.

ADRA fant ut om familien gjennom et prosjekt, og bestemte seg for å hjelpe. Abdul fikk en mobilitetsstokk og opplæring i å bruke den. Det tok ikke lang tid før han kunne bevege seg både innendørs og utendørs. Endelig gikk drømmen hans i oppfyllelse!

Det høres kanskje lite og enkelt ut, men for Abdul betydde det ALT!

I alle ADRAs prosjekter jobber vi for å inkludere barn og ungdommer med spesielle behov. Det kan være ved å distribuere hjelpemidler som rullestoler, rullatorer, krykker eller mobilitetsstokker. Når vi bygger skoler, bygger vi med rullestolramper. Vi utdanner lærer, foreldre og lokalsamfunn. Alle barn, i alle land, har rett til å få gå på skolen.

Støtt gjerne vårt arbeid på Vipps #19543!

Du kan også kjøpe et flott gavekort og gi bort i julegave til noen her:
https://gi.adranorge.no/gavekort

#IDPWD #InternasjonaldagforFunksjonshemmede
...

29 0

Idag er det Giving Tuesday - givergledens dag, og vi er noen fra ADRA og styret som ringer rundt til så mange av fastgiverne våre som vi klarer i løpet av en times tid. ❤️

Hvis vi ikke rekker å ringe deg, skal du vite at vi er så glad for å ha deg som fast giver. Takk for at du bryr deg og hver måned hjelper barn og ungdommer med utdanning. Takk for at du gir håp og muligheter. Du er ADRA, og du er gull! 🥰

@givingtuesdaynorge #givingtuesday #GivingTuesdayNorge #givergledensdag
...

73 3

- Takk fra hele hjertet, sier den unge læreren Naw Paw Htoo. - Om ikke denne skolen hadde fantes, var det mange unge som ikke hadde våget å håpe eller se fremover.

Naw Paw Htoo jobber som lærer på en ADRA-støttet skole som er for barn og unge som aldri fikk begynt på skolen eller som har falt utenfor. I nærheten er det også en ny yrkesskole. - Rus er et betydelig problem i dette rotløse samfunnet med mange flyktninger. Etter at ADRA har bygget skoler, har mange unge sluttet å drikke alkohol og røyke, og heller kommet tilbake til skolen. Det betyr håp og fremtid.
...

31 0

Se det i øynene!
Moderne slaveri er når mennesker lever under slaverilignende forhold, når mennesker utsettes for utnyttelse og tvang, når de kontrolleres gjennom maktmisbruk, trusler og trakassering. Det handler om mennesker som ikke er frie til å forlate situasjonen.

Moderne slaveri skjer ofte i det skjulte. Det forekommer i alle land, også i Norge.

Om lag 40 millioner mennesker er rammet - 10 millioner av disse er barn. Moderne slaveri er et paraplybegrep hvor det er store gråsoner og mørketall.

Menneskehandel, tvangsarbeid, gjeldsslaveri, barneekteskap, tvangstjenester og organtyveri defineres alt som moderne slaveri.

Hva kan du gjøre med det? Sjekk fakta og handlingshefte hos Globaluke.no

@KristneRaad #GlobalUke #Sedetioynene #moderneslaveri #modernslavery #Globalinfo
...

19 0

Vi vil gjerne takke @happyhand.moss som har gitt oss to måneder med overskudd til Hjelpeaksjonen tidligere i høst, og i tillegg for gaven på direktesendinga i helga som var. Til sammen 160 000 kr. Dere er fantastiske! ❤

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon2021 #HappyHandMoss #HappyHand #AlleBarnPåSkolen #BarnTrengerSkolen #Hjelpeaksjon21 #Hjelpeaksjon2021
...

54 1

Auksjonen har startet på www.adranorge.no/auksjon

Bli med!

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon21 #BarnTrengerSkolen #AlleBarnPåSkolen
...

19 0

I dag skjer det! Bli med på direktesendingen "Alle engasjert" på www.adranorge.no kl 19. Det blir innslag fra hele Norge, og ikke minst auksjon. 🙌

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon2021 #ADRANorge #AlleBarnPåSkolen #AlleKanHjelpeNoen
...

35 0

Nå er vi så klare som vi kan få blitt til direktesending i morgen kl. 19. 🙌 Du vil møte både Britt Celine og Gry fra ADRA, og få svar på hvorfor Gry på dette bildet ser ut som om hun kunne vært med i Maskorama! 🎶 Du vil møte ildsjeler fra sør til nord i vårt langstrakte land, og mennesker som får hjelp i Myanmar. Det blir mye fin sang og musikk. 🇲🇲🌏🇳🇴

Sendingen strømmes kl. 19 og auksjonen åpner kl. 16 på www.adranorge.no.

Gi oss et hjerte i kommentarfeltet om du skal være publikum i salen eller en tommel opp om du skal se programmet fra nett. ❤️👍

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon21 #Hjelpeaksjon2021 #AlleBarnPåSkolen #allekanhjelpenoen #BarnTrengerSkolen
...

55 3

Torderød skole fra Moss er en av mange du vil få høre fra i direktesendinga på lørdag! De er en av få skoler som fikk gå med bøsse i år på grunn av pandemien, og det var spesielt de eldre elevene veldig fornøyd med. De hadde savnet det! ❤

Hør mer om hvordan det gikk ved å klikke deg inn på www.adranorge.no kl 19 lørdag 13.11.

#AlleEngasjert #TorderødSkole @torderodskole #Hjelpeaksjon2021 #AlleBarnPåSkolen #EveryChildInSchool #BarnTrengerSkolen
...

45 0

Vi gleder oss til direktesending og auksjon lørdag 13. november. Direktesendinga starter kl 19, men auksjonen åpner vi allerede kl. 16 på www.adranorge.no/auksjon

Du byr ved å kommentere under bildet av det du vil by på. Kommentarerfelt vil bli tilgjengelig ved start. Auksjonen avsluttes 20:30. 5 minutters regel gjelder.

1. "Tell me a lie" - maleri av Evy Anne Brotnow
2. Fotografi av av Aleksander Myklebust
3. Signert NM-drakt fra syklist Tobias Foss
4. "Lego"-Jesus
5. Huskonsert med Gry A. Haugen
6. Weekendopphold for to på Skogli
7. Porselensvase fra Kina 1
8. Porselensvase fra Kina 2
9. Porselensvase fra Kina 3
10. Heklet teppe fra Astrid Schandy
11. Lappeteppe av saronger fra Myanmar
12. Grevling
13. 18000 brikker puslespill
14. Maleri av Miranda Hovden
15. Paraglider-tandemhopp
16. Hole Optikk VIP

#AlleEngasjert #ADRANorge #BarnTrengerSkolen #EveryChildInSchool #Hjelpeaksjon2021
...

10 0

Nå er det mindre enn en uke til Alle engasjert - direktesending for ADRA lørdag 13. november kl 19. Vi gleder oss! 🥰

Det er mye spennende på programmet. Vi får høre fra grupper og menigheter rundt om i hele Norges land og fra noen som har fått hjelp fordi du har engasjert deg i Hjelpeaksjonen. Også blir det selvsagt auksjon!

Dette vil du ikke gå glipp av! 🙌

#AlleEngasjert #Hjelpeaksjon2021 #AlleBarnPåSkolen #AlleKanHjelpeNoen #BarnTrengerSkolen #ADRANorge
...

56 1

Nå er det bare én uke igjen til vårt store direktesendte program 13/11 kl. 19.00. Nedtellinga gar begynt på denne siden: www.adranorge.no. Kopier og klikk deg dit.

"Programmet er straks ferdig planlagt, og vi gleder oss til en fargerik kveld med mye engasjement," sier generalsekretæren i ADRA, Birgit Philipsen.
...

46 0

Vi ønsker @plannorge lykke til med TV-aksjonen i dag! Kampen mot barneekteskap og moderne slaveri er noe vi virkelig står sammen om!

#Barnikkebrud #tvaksjonen2021
...

105 4