I løpet av den siste måneden har mer enn 400 000 mennesker flyktet fra Myanmar for å søke tilflukt i Bangladesh. Helal er en av tusener. Han forteller sin dramatiske historie:
«Jeg forlot Myanmar med mor, kona mi og tre barn. Vi flyktet med det vi stod og gikk i.»

Rohingya-flyktningkrisen har tvunget mer enn 400 000 mennesker på flukt fra Myanmar til mer eller mindre provisoriske flyktningleirer i Bangladesh.

Helal forlot Myanmar med moren, kona og tre barn: «Jeg vet ikke hvor faren min er, om han fortsatt lever,» forteller Helal. «Vi bar ett barn hver. Nå har vi vært her i 10 dager. Vi har en presenning og litt ris.»

Helals familie, som de fleste andre flyktninger, har ikke annet enn det de kunne bære selv på reisen. De akutte behovene er mat, husly og hygienepakker for blant annet å hindre spredning av sykdommer.

ADRA gir pakker med mat og kjøkkensett til flyktningene. Helal uttrykker håp om at ting må bli bedre, og at han kan reise hjem med familien sin. «Hvis det er mulig, vil vi helst reise hjem,» sier han.

Din gave vil gi mat og husly til familier på flukt:
Merk gaven «Rohingya» eller «Bangladesh».
Vipps til ADRA
SMS: Send ADRA NØD til 2468 (200,-)
Benytt konto: 3000.30.31035.