Nyheter

Jordskjelvet i Nepal den 25. april 2015 la alt som Parbati hadde brukt sitt voksne liv på å bygge opp, i grus. Hun hadde kommet så langt. Men nå var alt ødelagt. Parbati var sliten og i ferd med å miste motet da hun fikk høre om ADRAs geitebankprosjekt.Parbati og geitene. Foto: Hindu Karki/ADRA Nepal.

Hun hadde håpet på et liv og en utdannelse for den lille datteren. Hun hadde håpet på å kunne bygge et hjem. Men hun mistet alle husdyra i jordskjelvet; to kuer og fem geiter. Hun mistet inntekter fra både melk og kjøtt. Husets vegger og tak hadde store skader og minnet mest om en grushaug, men Parbati, mannen hennes, datteren og svigerforeldrene hadde tross alt reddet livet. De kunne få bo noen få dager hos en nabo, men så ble de tvunget til å gå tilbake og starte restaureringsarbeidet. Men hvordan? Med begrensede inntekter fra kjøkkenhagen ble alt veldig krevende.

Parbati er bare 25 år, og strever fremdeles hardt for å få endene til å møtes mens mannen hennes jobber som sjåfør i en by langt unna. «Nå betyr A
DRAs geitebankprosjekt veldig mye for meg,» sier hun. «Vi får ikke bare geiter, men vi har fått tilbake håpet og drømmene våre!» Familien har fått to geiter, og når disse geitene får killinger, vil de to første bli delt videre med en annen familie som har mistet alt i jordskjelvet. «Nå skal jeg passe godt på disse geiteneog delta på kursene i geitehold som ADRA arrangerer. Jeg gleder meg!»

En liten gnist kan sees i mørket. Det virker kanskje ikke så mye å gi en familie to geiter. Men for Parbati og familien representerer geitene og oppfølgingen fra ADRA en stor forskjell. De har fått muligheten til å begynne på nytt!