Nyheter

João Martins blir leder for det nyopprettede regionalkontoret ADRA Europa. ADRAs arbeid i Europa har tidligere vært koordinert som to regioner, og det har lenge vært diskutert og planlagt en sammenlegging av kontorene. Med flyktningkrisen som startet i Europa i 2015, så ADRA et klart behov for et samlet regionalkontor og i januar ble dette vedtatt på ADRA refugee crisis summit i Zagreb.

Martins er fra Portugal og lever og ånder for ADRA. Etter å ha fullført en grad i Enterprise Management på universitetet Évora, dro han til Angola og jobbet med nødhjelpsprosjekter under borgerkrigen i landet. «Denne første erfaringen med ADRA ga en positiv og uforglemmelig innvirkning på livet mitt» forteller Martins og legger til: «Etter at jeg dro tilbake til Portugal og begynte å jobbe i et multinasjonalt selskap, skjønte jeg at ADRA er en mye mer meningsfull jobb der jeg både kan tjene Gud og mennesker».

Som følge av det, dro Martins til Reading University i England og tok en master i utvikling. Deretter dro han tilbake til Portugal og har jobbet i ADRA Portugal de siste 12 årene, først som økonomi- og programsjef og deretter som landleder. I løpet av denne perioden jobbet han effektivt med å bygge nettverk blant de frivillige organisasjonene i Portugal, fikk på plass et system for nasjonale prosjekter og skapte blest om kirkens sosiale ansvar for å hjelpe. Han taklet også utfordringen med å utvikle en innsamlingsstrategi i en tid med alvorlige økonomiske problemer i landet.

Siden oktober 2015 har Martins vært leder for ADRA intereuropeisk divisjon. Det har gitt ham muligheten til å lære mer og forstå de kompliserte utfordringene som ledere for regionalkontor møter, spesielt i forbindelse med flyktningkrisen i 2015.

Martins forteller at et av målene hans i den nye jobben er å skape en regional struktur som vil gjøre det mulig for ADRA-kontorene i Europa og ADRA-nettverket å arbeide effektivt i samarbeid med hverandre, kirken, potensielle donorer og andre frivillige organisasjoner.