Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 120 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Støtt nødhjelpsarbeidet!

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Jordskjelv i Kroatia

Etter jordskjelvet i Kroatia 28.-29. desember hjelper ADRA berørte familier med varme måltider, nødhjelpspakker, takreparasjoner og psykososial støtte. I tillegg koordinerer ADRA hjelpen til ulike organisasjoner i regionen slik at folket får den hjelpen de trenger mest.

Eksplosjon i Libanon

Mer enn 300 000 mennesker er hjemløse etter at 2750 tonn ammoniumnitrat, som hadde vært lagret i havnen i seks år, eksploderte i Beirut 4. august, ifølge NRK. 100 mennesker er så langt bekreftet omkommet og mer enn 4000 er skadet.

Nagi Khalil, leder av ADRA Libanon, bekrefter at alle ADRA-medarbeidere er i trygghet, men at kontoret har fått store skader som følge av eksplosjonen: «Jeg har møtt med ADRA-teamet via telefon og vi holder nå på å finne ut hvordan vi best kan hjelpe de rammede. Eksplosjonen har ødelagt mange hjem, og gjør dermed situasjonen usikker for mange familier.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.

Syria:

Konflikten i Syria har vart i mer enn seks år. Mange liv har gått tapt og infrastruktur har blitt ødelagt. Barna har ofte mistet flere års skolegang. ADRA støtter rehabilitering av klasserom og vannsystemer i Aleppo, samt et beskyttelseshjem for kvinner og barn – det første i sitt slag i Syria.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Sør-Sudan

ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. Med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna i Sør-Sudan kan fortsette til tross for konflikten.