Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 120 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Støtt nødhjelpsarbeidet!

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Jordskjelv i Marokko

Over 2900 mennesker har mistet livet etter et kraftig jordskjelv i Marokko. Nå haster det med å få ut nødhjelp som mat, vann, husly og andre nødvendigheter.

Gi en gave til nødhjelpsarbeidet her!

 

Foto: © Maghreb Arabe Presse, 2023

Jordskjelv i Tyrkia og Syria:

ADRA hjelper i Syria etter et kraftig jordskjelv rystet Tyrkia og grenseområdene 6. februar 2022. 1300 er meldt omkommet, men tallet er forventet å stige.

Takk for din gave til nødhjelp som for eksempel husly, tepper, lommelykter, mat og vann.

UKRAINA

ADRA hjelper med varmt tøy, husreparasjoner, kontantstønader, mat, medisinsk utstyr, evakuering og husly. Vi har også en telefonlinje der folk kan ringe om de trenger psykososial støtte, informasjon eller evakuering. ADRA har hjulpet over en million mennesker inne i Ukraina, og hjelper også flyktninger i alle naboland, samt i Norge.

Gi en gave til nødhjelpsarbeidet HER!

Tørke og sult på Afrikas horn

Barna slutter på skolen fordi familien ikke har mat. Vi har satt inn skolelunsj på flere av skolene våre i Sør-Sudan, Etiopia og Somalia. I tillegg har vi delt ut nødhjelpspakker med mat til familier i Etiopia.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Sør-Sudan

ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. Med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna i Sør-Sudan kan fortsette til tross for konflikten.