Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 130 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Jordskjelv og tsunami i Indonesia

En kraftig tsunami har ført til store ødeleggelser på øya Sulawesi i Nord-Indonesia. Over 832 mennesker mistet livet i tsunamien, og dødstallene stiger. NÅ er tiden for å hjelpe. De mest akutte behovene inkluderer midlertidig husly, mat, vann og andre basisbehov.

Supertyfon Mangkhut på Filippinene

ADRA er i gang med nødhjelpsarbeidet i det nordre Filippinene etter supertyfon Mangkhut (Ompong) herjet i området 15. september 2018. Over 4,6 millioner mennesker er berørt av stormen og over 58 000 familier bor i midlertidige akuttmottak. De trenger din hjelp!

Rohingya-flyktninger i Bangladesh

Siden august 2017 har mer enn 700 000 Rohingyaer flyktet til Bangladesh fra Myanmar. Situasjonen i leirene er desperat, og basisbehov som mat, vann og husly er det mest prekære. ADRA har tidligere distribuert mat og materialer til midlertidig husly. Nå hjelper ADRA til med å forbedre infrastrukturen i leirene.

Hjelp etter skogbrann i Hellas

I juli 2018 ble Attica i Hellas rammet av kraftige skogbranner. 92 mennesker omkom i brannen og mange mistet hjemmene sine. ADRA hjelper til med koordinering av hjelpearbeidet i Mati. ADRA koordinerer et varehus, og vil hjelpe til med å finne midlertidige  boliger til de rammede familiene. ADRA hjelper også med psykososialt arbeid og rettshjelp.

Vulkanutbrudd i Guatemala

2. juni 2018 var det for andre gang i år utbrudd fra vulkanen Fuego i Guatemala. Mange mennesker mistet livet, og hus og avlinger ble ødelagt. 1,7 millioner mennesker er berørt. ADRA har hjulpet til å kjøpe inn senger til 548 familier som har mistet hjemmene sine og nå bor i midlertidige hjem.

Syria:

Konflikten i Syria har vart i mer enn seks år. Mange liv har gått tapt og infrastruktur har blitt ødelagt. Barna har ofte mistet flere års skolegang. ADRA støtter rehabilitering av klasserom og vannsystemer i Aleppo, samt et beskyttelseshjem for kvinner og barn – det første i sitt slag i Syria.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Uroligheter i Sør-Sudan

I juli 2016 brøt det på nytt ut uroligheter i Sør-Sudan. ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. I Sør-Sudan har ADRA distribuert mat til over 6400 mennesker som har flyktet fra hjemmene sine, og med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna kan fortsette til tross for konflikten. I Uganda jobber ADRA for å bedre hygienen i flyktningleirene. 37 latriner og midlertidige dusjanlegg blir satt opp i flyktningleiren ved grensa til Sør-Sudan. Jenter og kvinner får hygienepakker.

Flyktninger fra Sør-Sudan i Uganda

Siden konflikten i Sør-Sudan eskalerte i juli 2016, har mer enn 590 000 barn og voksne flyktet til Uganda. Flyktningstrømmen toppet seg i desember da ca. 2500 flyktninger ankom daglig.

ADRA har ansvaret for drift av deler av en flyktningleir. Her hjelper de til med organisering, sanitærforhold, husdyr, energi, miljø og utdanning. Barna må få mulighet til skolegang. 64 % av menneskene som ankommer flyktningleirene i Uganda er barn under 18 år.

Flyktninger fra DR Congo i Uganda

Siden januar 2018, har opp mot 60 000 mennesker flyktet fra DR Congo til Uganda. ADRA jobber med å sette opp sanitære fasiliteter (toaletter, dusj og håndvask-stasjoner) i en av bosetningene, og gir opplæring i hygiene.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.