Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 120 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Støtt nødhjelpsarbeidet!

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Kamp mot korona i INDIA

GI HER!

India sliter med et stort utbrudd av COVID-19. Med over 350 000 nye tilfeller hver dag, og over 200 000 døde, betegnes denne smittebølgen som en av de verste siden koronaviruset begynte å spre seg i verden.

Sykehus sliter med mangel på senger, oksygenflasker og medisiner. Helsearbeidere er overarbeidet og overveldet. Sosiale medier er fylt med forespørsler om ambulanser, sykehus, medisiner og blodgivere.

KAN DU HJELPE OSS?

Din gave vil bidra til:

  • Oksygenanlegg til to sykehus i Surat og Pune
  • Smittevernsutstyr og medisinsk utstyr til to sykehus i Pune og Bangalore.
  • Stab og ressurser til vaksineklinikker i Dehli.

Eksplosjon i Libanon

Mer enn 300 000 mennesker er hjemløse etter at 2750 tonn ammoniumnitrat, som hadde vært lagret i havnen i seks år, eksploderte i Beirut 4. august, ifølge NRK. 100 mennesker er så langt bekreftet omkommet og mer enn 4000 er skadet.

Nagi Khalil, leder av ADRA Libanon, bekrefter at alle ADRA-medarbeidere er i trygghet, men at kontoret har fått store skader som følge av eksplosjonen: «Jeg har møtt med ADRA-teamet via telefon og vi holder nå på å finne ut hvordan vi best kan hjelpe de rammede. Eksplosjonen har ødelagt mange hjem, og gjør dermed situasjonen usikker for mange familier.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.

Syria:

Konflikten i Syria har vart i mer enn seks år. Mange liv har gått tapt og infrastruktur har blitt ødelagt. Barna har ofte mistet flere års skolegang. ADRA støtter rehabilitering av klasserom og vannsystemer i Aleppo, samt et beskyttelseshjem for kvinner og barn – det første i sitt slag i Syria.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Sør-Sudan

ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. Med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna i Sør-Sudan kan fortsette til tross for konflikten.