Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 130 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Syklon Idai i Mosambik, Malawi og Zimbabwe

Syklonen Idai har forårsaket enorme ødeleggelser i Mosambik, Malawi og Zimbabwe. 3 millioner mennesker er berørt og mange familier er i desperat behov for hjelp. Takk for din gave til livsviktig hjelp for rammede familier. Gaven vil bli brukt i ADRAs nødhjelpsarbeid i Mosambik, Malawi og Zimbabwe.

MOSAMBIK: ADRA hjelper familier som har mistet hjemmene sine med nødhjelpspakker med materialer for midlertidig husly.

MALAWI: ADRA hjelper familier med å få rent vann ved å distribuere nødhjelpspakker med vannrensende tabletter og vanndunker.

ZIMBABWE: ADRA hjelper rammede familier med nødhjelpspakker med mat.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.

Syria:

Konflikten i Syria har vart i mer enn seks år. Mange liv har gått tapt og infrastruktur har blitt ødelagt. Barna har ofte mistet flere års skolegang. ADRA støtter rehabilitering av klasserom og vannsystemer i Aleppo, samt et beskyttelseshjem for kvinner og barn – det første i sitt slag i Syria.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Rohingya-flyktninger i Bangladesh

Siden august 2017 har mer enn 700 000 Rohingyaer flyktet til Bangladesh fra Myanmar. Situasjonen i leirene er desperat, og basisbehov som mat, vann og husly er det mest prekære. ADRA har tidligere distribuert mat og materialer til midlertidig husly. Nå hjelper ADRA til med å forbedre infrastrukturen i leirene.

Uroligheter i Sør-Sudan

I juli 2016 brøt det på nytt ut uroligheter i Sør-Sudan. ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. I Sør-Sudan har ADRA distribuert mat til over 6400 mennesker som har flyktet fra hjemmene sine, og med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna kan fortsette til tross for konflikten. I Uganda jobber ADRA for å bedre hygienen i flyktningleirene. 37 latriner og midlertidige dusjanlegg blir satt opp i flyktningleiren ved grensa til Sør-Sudan. Jenter og kvinner får hygienepakker.

Flyktninger fra Sør-Sudan i Uganda

Siden konflikten i Sør-Sudan eskalerte i juli 2016, har mer enn 590 000 barn og voksne flyktet til Uganda. Flyktningstrømmen toppet seg i desember da ca. 2500 flyktninger ankom daglig.

ADRA har ansvaret for drift av deler av en flyktningleir. Her hjelper de til med organisering, sanitærforhold, husdyr, energi, miljø og utdanning. Barna må få mulighet til skolegang. 64 % av menneskene som ankommer flyktningleirene i Uganda er barn under 18 år.

Jordskjelv og tsunami i Indonesia

Jordskjelv og en kraftig tsunami førte til store ødeleggelser på øya Sulawesi i Nord-Indonesia. ADRA hjelper til i rehabiliteringsfasen.