Nødhjelp

I krisesituasjoner er ADRA raskt og effektiv til stede gjennom nettverket av lokale partnere i 120 land. ADRA gir hjelp til de som trenger det mest, uavhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet.

Støtt nødhjelpsarbeidet!

Her hjelper ADRA til akkurat nå:

Flom i Pakistan

1/3 av Pakistan står under vann og 33 millioner mennesker er rammet. Så langt har flommen tatt over 1200 menneskeliv, melder NRK.

ADRA samarbeider med Karachi Adventist Hospital om å hjelpe etter den store flommen i Pakistan. Sykehuset har allerede sendt ut en mobil klinikk i Sindh-provinsen, og planlegger å sende ut enda en klinikk. ADRA vil distribuere mat til rammede familier.

Kamp mot korona i INDIA

GI HER!

India sliter med et stort utbrudd av COVID-19. Med over 350 000 nye tilfeller hver dag, og over 200 000 døde, betegnes denne smittebølgen som en av de verste siden koronaviruset begynte å spre seg i verden.

Sykehus sliter med mangel på senger, oksygenflasker og medisiner. Helsearbeidere er overarbeidet og overveldet. Sosiale medier er fylt med forespørsler om ambulanser, sykehus, medisiner og blodgivere.

KAN DU HJELPE OSS?

Din gave vil bidra til:

  • Oksygenanlegg til to sykehus i Surat og Pune
  • Smittevernsutstyr og medisinsk utstyr til to sykehus i Pune og Bangalore.
  • Stab og ressurser til vaksineklinikker i Dehli.

Jemen – den glemte katastrofen

Krigen i Jemen har fordrevet 3 millioner mennesker fra sine hjem og det er alvorlig mangel på mat og medisiner. 80% av Jemens befolkning trenger hjelp. I følge Unicef dør et barn av sult hvert tiende minutt. ADRA jobber for å dekke primærbehov for mat og rent vant i Midtøstens fattigste land.

Syria:

Konflikten i Syria har vart i mer enn seks år. Mange liv har gått tapt og infrastruktur har blitt ødelagt. Barna har ofte mistet flere års skolegang. ADRA støtter rehabilitering av klasserom og vannsystemer i Aleppo, samt et beskyttelseshjem for kvinner og barn – det første i sitt slag i Syria.

Skolelunsj til syriske flyktningbarn i Libanon

ADRA støtter et skolesenter for syriske flyktningbarn i Libanon slik at barna får en varm skolelunsj hver dag. Det er en vanskelig for de mange flyktningfamiliene i området, og dette måltidet sikrer at barna i allefall får et næringsrikt måltid hver dag.

Sør-Sudan

ADRA hjelper internt fordrevne og sørsudanesiske flyktninger i nabolandet Uganda. Med støtte fra Norad jobber vi spesielt for at skolehverdagen til barna i Sør-Sudan kan fortsette til tross for konflikten.