Keep girls safe

Menneskehandel og moderne slaveri er utbredt over hele verden og foregår i det skjulte. Keep Girls Safe er ADRAs prosjekt for å forebygge menneskehandel i Nord-Thailand. ADRAs beskyttelseshjem gir jenter omsorg, kjærlighet og utdanning. Minoritetsbefolkningene mangler ofte statsborgerskap og rettigheter. ADRA hjelper sårbare grupper i prosessen for like rettigheter.

 

Hvert år når sommerferien nærmer seg, gleder mange av jentene på hjemmet seg til å dra hjem og tilbringe tid med familien. Men det finnes noen jenter som ikke gleder seg til sommeren. For dem minner ferien om den triste virkeligheten – de har ikke lenger foreldre eller et hjem å dra tilbake til. Fon er en av de jentene: «Jeg skulle ønske jeg hadde noen å besøke sånn som de andre. Men det er umulig, for det er ingen igjen. Ingen venter på at jeg skal komme hjem».

 

Fons familie emigrerte fra Myanmar med drømmen om et bedre liv i Thailand. Men moren hennes døde da Fon bare var to år og noen få år senere døde faren. Fon var alene i Thailand – uten søsken, slektninger, et hjem eller statsborgerskap, en av mange statsløse immigranter. Risikoen for utnyttelse og menneskehandel var stor.

 

ADRA fikk høre om Fons sårbare situasjon og tilbød henne plass på ADRAs beskyttelseshjem. Hjemmet er et trygt sted å bo for unge jenter som er i risiko for å bli utnyttet og solgt inn i sexindustrien eller annet slavearbeid. På hjemmet får jentene næringsrik mat, utdanning og andre nyttige ferdigheter som musikk, jordbruk og matlaging.

 

Hva fremtiden bringer for Fon, er usikkert. Hun har verken statsborgerskap eller rettigheter, men Keep Girls Safe-prosjektet fortsetter å støtte henne med kunnskap og ferdigheter slik at hun har muligheten til å skape et levebrød for seg selv når hun en gang må forlate hjemmet.

 

Med mer støtte og ressurser kan ADRA hjelpe Fon, og mange andre jenter i samme situasjon, å få en framtid. Keep Girls Safe-hjemmet er ikke bare et tak over hodet – det er familie.