Artikkelarkiv

Vellykket Hjelpeaksjon 2013

Hjelpeaksjon 2013 – er historie – og ADRA ønsker å takke alle som på ulikt vis har bidratt til et godt resultat! Hele 3, 57 millioner kroner ble samlet inn! Hovedaksjonsperioden var i september, men mange fortsatte med Hjelpeaksjonen ut året. Resultatet vil fortsette å sette spor i de landene der ADRA Norge har arbeid. Vi vil gjerne takke hver eneste en - enten du har gått fra dør til dør, bakt boller, organisert ADRA-løp, konserter eller funnet på andre kreative tiltak. Vi vil takke deg som ber for ADRAs arbeid og for deg som gir av dine egne midler.

Filippinene 3 måneder etter tyfonen

Tre måneder etter tyfonen Haiyan er situasjonen fortsatt alvorlig for mange som bor i de rammede områdene. Betita (54) har en familie på åtte personer som hun må forsørge. Mannen har diabetes og fire av barna går fortsatt på skolen. Hun står opp klokken tre hver morgen og baker riskaker som hun selger på det lokale markedet. Pengene hun tjener på kakene skal rekke til hele familien.

Gjenoppbyggingsarbeidet etter tyfon Haiyan

Iloilo, Panay: På en liten landtunge i mangroveskogen ved landsbyen Bukana Bunglas, var det fire hus før stormen. Nå var det kun to igjen og familiene som bodde der, hadde flyttet sammen i de to husene som var igjen. Rodella (32) var i huset sitt sammen med barna sine da vinden økte: -Vi var livredde. Stormen startet med litt regn og sterk vind. Vannet steg raskt og da det rakk meg til livet, bestemte jeg meg for at vi måtte komme oss vekk. Vi svømte over elva og søkte tilflukt i skolebygget på den andre siden sammen med flere andre familier.

Flyktet alene til Uganda fra Sør-Sudan

James er 10 år gammel og går i 1. klasse på en skole i Jonglei-regionen i Sør-Sudan. En dag kom han hjem fra skolen og ble møtt av moren sin som ba ham om å flykte. Hun hadde blitt skutt i låret. Borgerkrigen hadde kommet til landsbyen hans. Verken James sin mamma eller pappa kunne flykte med ham. Da kampene begynte, valgte James sin far å delta i konflikten, og med et skuddsår i låret var James sin mor ikke i stand til å flykte. James gjorde som moren ba han om. Han flyktet og løp hele veien til den ugandiske grensen – alene.

ADRA søker Programsjef

ADRA Norge søker Programsjef til å lede programavdelingen av ADRAs programmer/prosjekter i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Morsdagsgaven til syriske kvinner

Den vanlige hverdagen kan være kjedelig og grå. Alt det samme gamle, om og om igjen. Men andre søndag i februar (9. februar) er det morsdag i Norge! Mange ønsker å gi alternative gaver - i tillegg til en blomst eller for seg selv. Da er ADRAs gavekort nyttige redskap. For pengene fra gavekortene (bl.a.) gir ADRA hjelp til syriske flytkninger; til gravide og til syke i behov av helsetjenester. Barn får skolesekker, og foreldre hjelpes til å sende barna på skolen.For det er noe med hverdagen. Den vanlige, kjedelige og grå hverdagen. Noen skulle ønske de hadde akkurat en slik luksus som en av dine helt vanlige hverdager.

De lyser opp Kristiansand

Vi mennesker er alle forskjellige. Noen synes det er veldig greit å gå ut i bøsseinnsamling for å samle inn penger. Noen er så disiplinerte og gjør det til tross for at de synes det kan være ubehagelig. Vi har alle forskjellige talenter og kan løse utfordringer, prosjekter eller Hjelpeaksjon for ADRA på alternative måter.

Britt Celine på Filippinene

ADRA Norges programmedarbeider Britt Celine Oldebråten er denne uken på Filippinene for å besøke ADRAs prosjekter etter tyfonen Haiyan i november. -Jeg er veldig imponert over ADRA Filippinene og alle de frivillige som jobber uten stans. Jeg hjalp til å pakke matpakker med denne gruppa på ADRA-kontoret i dag. De fleste frivillige kommer fra de lokale kirkene i området. Hver kirke har sin "ADRA-dag" og et morgenskift og et kveldsskift! Det er mer jobb enn man tror å dele matvarer, måle opp, pakke, sy igjen poser osv. Uten deres hjelp hadde vi ikke klar å nå så mange mennesker.

En av 3600

Weldy er eneforsørger for 10 barn. "Jeg hørte at stormen ville komme, og jeg gjorde alt for å unnslippe sammen med barna mine," sier han. "Vi tok hverandre i hendene og løp alt vi kunne mot høyden, sier Weldy og peker på høyden overfor landsbyen. "Men ingen var forberedt på den enorme kraften i denne spesielle stormen som raserte øya. Det kom tre store bølger – som knuste huset mitt og alt jeg eide."

Solidaritetstur til Burma - ny søknadsfrist!

Bli med på en reise du aldri vil glemme! I samarbeid med SABU (Syvendedags Adventistsamfunnets Barne- og Ungdomsorganisasjon), presenterer ADRA SOLIDARITETSTUR BURMA 2014. Vi har fått forespørsel om å hjelpe til å rehabilitere en skole i en av de fattigste landsbyene i Pakokku-distriktet. Deltakerne på Solidaritetstur 2014 vil sammen med landsbybeboerne hjelpe til å rehabilitere eksisterende skolebygg, samt å bygge et nytt i samme område. Ny søknadsfrist 28. februar.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube