Artikkelarkiv

Frivillige stiller opp for ADRA på Balkan

Hver dag pakkes nye nødhjelpspakker i Sarajevo etter flomkatastrofen på Balkan som har tatt mer enn 40 menneskeliv. De siste to dagene har ADRA pakket og delt ut om lag 500 mat- og hygienepakker til noen av de hardest rammede familiene. Kirker blir brukt som lager og pakkerom, og ADRA i Bosnia-Hercegovina og Serbia opplever en stor tilgang på frivillige som gjerne vil hjelpe.

Akutte behov i Sør-Sudan

Denne uken har det vært en stor giverlandskonferanse i Oslo for Sør-Sudan. Lederen for ADRA i Sør-Sudan, Tarhonde Koupeur, kom rett fra Juba til Oslo denne uken og deltar på giverlandskonferansen for Sør-Sudan: «Møtene i Oslo er livsviktige for folket i Sør-Sudan, spesielt i de konfliktrammede delstatene. Det er et akutt behov for mat, men det er like viktig å tenke langsiktig og hjelpe bønder med frø og redskaper slik at de har mulighet til å plante,» sier Koupeur.

Innsamling til Serbia og Bosnia-Hercegovina

Regjeringer i begge landene har erklært krise og vil ta imot internasjonal nødhjelp etter enorme oversvømmelser i Serbia og Bosnia-Hercegovina den siste dagene.
Oversvømmelsene skyldes et ekstremt regnvær som skal være det verste landene har erfart på hundre år. ADRA i begge landene rapportere at flere titalls byer står under vann, veier er ødelagt og bruer har brutt sammen. Noen steder har jordras ødelagt hjemmene til mange mennesker.

Retten til statsborgerskap

Det er vanlig å spørre barn om hva de vil bli når de blir store. Spør du jentene på Keep Girls Safe-hjemmet i Nord-Thailand, vil mange si at de drømmer om å bli lærere, sykepleiere eller leger. Men noen jenter blir stille og vil ikke svare fordi de er redde for at drømmene aldri vil gå i oppfyllelse. Flere av jentene kommer fra etniske minoritetsgrupper der mange ikke har statsborgerskap fordi de ikke kjenner rettighetene sine.

Utdanning for alle!

ADRA Norge fikk nylig bekreftet at Norad har bevilget 115 millioner kroner til ADRAs utdanningsprogram i Etiopia, Somalia, Sudan, Sør-Sudan og Myanmar for perioden 2014 - 2018. Norad begrunner den økte støtten til ADRA Norges program med «gode resultater og samarbeidsforhold, hensiktsmessig organisering og konsentrasjon om land og kjent tematikk. I tillegg er programmet både tematisk og geografisk i tråd med politiske føringer – utdanning i sårbare stater.»

Hver dråpe teller

Verdens vanndag er 22. mars! FN-beregninger viser at 783 millioner mennesker har utilstrekkelig tilgang til rent vann, og om lag 2,5 milliarder har ikke gode sanitærforhold der de bor. Du kan tenke at det du gir er som en dråpe i en diger bøtte, men hver dråpe teller. Trygt vann, toaletter og undervisning om hygiene kan redde 1,5 millioner barn hvert år.

Flyktning i eget land - Pirinas historie

Pirina var høygravid da uroen for alvor brøt ut i Sør-Sudan 15. desember i fjor, uroen som startet i Juba og raskt bredte seg til andre deler av landet. Med tre små barn og en mann som var soldat, visste ikke Pirina hvor hun skulle gjøre av seg for å redde familien. Stedet der hun bodde ble tatt over av rebellene, og Pirina visste at hennes eneste håp akkurat da lå i å komme seg til FN-leiren. Hun lot alle eiendeler bli tilbake – og med ett var hun flyktning i eget land.

Frykter hungersnød i Sør-Sudan

I midten av desember utartet det seg en større konflikt mellom ulike politiske retninger i Sør-Sudan og uroen spredte seg raskt utover landet. Situasjonen er meget alvorlig for alle de tusener av mennesker som er rammet og konflikten har nettopp blitt oppgradert til Level 3 – den høyeste graden (samme som Syria og Den sentralafrikanske republikk).

Vellykket Hjelpeaksjon 2013

Hjelpeaksjon 2013 – er historie – og ADRA ønsker å takke alle som på ulikt vis har bidratt til et godt resultat! Hele 3, 57 millioner kroner ble samlet inn! Hovedaksjonsperioden var i september, men mange fortsatte med Hjelpeaksjonen ut året. Resultatet vil fortsette å sette spor i de landene der ADRA Norge har arbeid. Vi vil gjerne takke hver eneste en - enten du har gått fra dør til dør, bakt boller, organisert ADRA-løp, konserter eller funnet på andre kreative tiltak. Vi vil takke deg som ber for ADRAs arbeid og for deg som gir av dine egne midler.

Filippinene 3 måneder etter tyfonen

Tre måneder etter tyfonen Haiyan er situasjonen fortsatt alvorlig for mange som bor i de rammede områdene. Betita (54) har en familie på åtte personer som hun må forsørge. Mannen har diabetes og fire av barna går fortsatt på skolen. Hun står opp klokken tre hver morgen og baker riskaker som hun selger på det lokale markedet. Pengene hun tjener på kakene skal rekke til hele familien.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube