Artikkelarkiv

Gi en mulighet i gave

Hva gir du til "den som har alt" til jul? Hva med en mulighet? ADRAs gavekort er øremerkede penger som går til nøyaktig det prosjektet som beskrives for det enkelte gavekortet, med kun 8 % administrasjon. Se fullstendig oversikt og bestill på www.gienmulighet.no. Det er også mulig å bestille på telefon 31 01 88 00 eller til post@adranorge.no.

Filippinene: Ett år etter

8. november 2013 sveipet tyfon Haiyan i et belte over Filippinene – med ekstrem vind, regn, oversvømmelser og flodbølger på over 5 meter som ødela byer og landsbygd. I løpet av noen morgentimer ble 2 millioner mennesker hjemløse og mer enn 7000 mistet livet. Det var den dødeligste stormen i nasjonens minne.

Sigve nådde målet!

Sigve nådde målet!

Etter 116 dager på veien, stien, skogen og fjellet – Norge på langs - ankom Sigve Fast Lindesnes fyr torsdag 9. oktober. Sigve hadde to delmål for sitt oppdrag: Å samle inn penger til en ADRA-skole i Burma – og å nå fram i tide til Prosess. Han klarte begge deler! Foreløpig har han samlet inn mer enn 63 000 kroner til skolen i Burma! TAKK, Sigve! Les gjerne Sigves betraktninger underveis på bloggen hans: www.labbelitt.blogspot.com Fra denne siden kan du fortsatt være med og støtte Sigves ADRA-prosjekt!

Ny Programsjef

Ny Programsjef

Margit Wærn er ny programsjef hos ADRA Norge. Wærn har erfaring fra 10 år i ADRA Danmark hvor hun var nødhjelpskoordinator i en rekke Afrikanske land som Liberia, Burundi, Sør-Sudan, Uganda og Zimbabwe. Hun ser fram til oppgaver innen utviklingssamarbeid og vil ha nytte av sin bakgrunn hvor utdanning i krisesituasjoner har vært blant hennes fokusområder. Wærn har en mastergrad i internasjonal utvikling fra Andrews University i Michigan, USA.

Ikke rør meg, vask hendene, ha på langermede klær!

«Jeg våknet klokken to om natten av at telefonen ringte. Det var mamma. Hun hadde akkurat våknet fra en fryktelig drøm hvor hun fant seg selv i smerte og angst, blødende i veigrøfta. Ingen ville hjelpe. I flere uker hadde hun vært plaget av disse marerittene, et resultat av frykten for at det som hadde rammet så mange andre – en dag ville ramme oss. Mamma befant seg i en slags paranoid tilstand hvor hvert tegn til hodepine eller vondt i magen ble tolket på verst tenkelig måte. Jeg var bekymret selv, men måtte fremstå sterk og oppmuntrende.» Slik begynner historien til Annette Witherspoon fra de siste måneders hendelser i Liberia, landet som er et av de hardest ebola- rammede i Afrika.

Åpen dør for to venner

Paw Wa og Dozen er to venner som bor i en avsides landsby i Karenstaten i Myanmar. For å komme dit de bor må du krysse 8 elver. Dette er bare mulig i den tørre årstiden. Jentene er veldig gode venner og deler nesten alt. "Når jeg har et problem, forteller jeg det til Dozen," smiler Paw Wa. "Sammen finner vi alltid en løsning. Det er godt å ha en sånn venn!"

IK-merket gir trygghet for giverne

ADRAs Hjelpeaksjon 2014 er godt i gang og det mobiliseres over hele landet. Penger kommer inn og noen skeptikere lurer kanskje på om pengene blir brukt ordentlig. – ADRA er registrert i Innsamlingsregisteret. Det betyr at organisasjonen er åpen om inntekter og utgifter, og at giverne kan være trygge på at pengene går dit de skal, sier Børre Hagen, daglig leder i Innsamlingskontrollen.

Skole for alle gir håp

Landsinnsamlingen Hjelpeaksjon 2014 er i full gang. I hele september kan du møte bøssebærerne der de går fra hus til hus! På dette bildet ser du to av våre innsamlere ved Ekrehagen skole i Tromsø – med klær fra Karenstaten i Myanmar og med typisk burmesisk thanaka-krem i ansiktet. Myanmar er fokuslandet for årets landsinnsamling.

ADRA i kampen mot ebola

President i Liberia og fredsprisvinner Ellen Johnson Sirleaf, besøkte Cooper Adventist Hospital i Monrovia i går. Hun takket sykehuset for innsatsen og for at de holder åpent under krisen. «Ebola tar stadig flere menneskeliv,» sier Gillian Seton, konstituert medisinsk direktør ved Cooper Adventist Hospital i Monrovia, Liberia. ADRA samarbeider med Loma Linda University, Adventist Health International og organisasjonen Global Medics med å gi utstyr og forsyninger.

Ukraina trenger vår hjelp nå!

Etter de siste måneders uro i Ukraina har mange mennesker blitt tvunget til å forlate hjemmene sine. 116 600 av disse menneskene befinner seg andre steder i Ukraina, mens mer enn 160 000 mennesker har flyktet til en uviss framtid i Russland. ADRA Ukraina og ADRA Russland gir nødhjelp til de mest sårbare gruppene blant de som har måttet flykte, særlig barna. ADRA distribuerer hygienepakker fra Unicef med toalett- og sanitærutstyr, samt mat og vann. De aller minste har mottatt babymat.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube