Artikkelarkiv

ADRA søker Programsjef

ADRA Norge søker Programsjef til å lede programavdelingen av ADRAs programmer/prosjekter i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Morsdagsgaven til syriske kvinner

Den vanlige hverdagen kan være kjedelig og grå. Alt det samme gamle, om og om igjen. Men andre søndag i februar (9. februar) er det morsdag i Norge! Mange ønsker å gi alternative gaver - i tillegg til en blomst eller for seg selv. Da er ADRAs gavekort nyttige redskap. For pengene fra gavekortene (bl.a.) gir ADRA hjelp til syriske flytkninger; til gravide og til syke i behov av helsetjenester. Barn får skolesekker, og foreldre hjelpes til å sende barna på skolen.For det er noe med hverdagen. Den vanlige, kjedelige og grå hverdagen. Noen skulle ønske de hadde akkurat en slik luksus som en av dine helt vanlige hverdager.

De lyser opp Kristiansand

Vi mennesker er alle forskjellige. Noen synes det er veldig greit å gå ut i bøsseinnsamling for å samle inn penger. Noen er så disiplinerte og gjør det til tross for at de synes det kan være ubehagelig. Vi har alle forskjellige talenter og kan løse utfordringer, prosjekter eller Hjelpeaksjon for ADRA på alternative måter.

Britt Celine på Filippinene

ADRA Norges programmedarbeider Britt Celine Oldebråten er denne uken på Filippinene for å besøke ADRAs prosjekter etter tyfonen Haiyan i november. -Jeg er veldig imponert over ADRA Filippinene og alle de frivillige som jobber uten stans. Jeg hjalp til å pakke matpakker med denne gruppa på ADRA-kontoret i dag. De fleste frivillige kommer fra de lokale kirkene i området. Hver kirke har sin "ADRA-dag" og et morgenskift og et kveldsskift! Det er mer jobb enn man tror å dele matvarer, måle opp, pakke, sy igjen poser osv. Uten deres hjelp hadde vi ikke klar å nå så mange mennesker.

En av 3600

Weldy er eneforsørger for 10 barn. "Jeg hørte at stormen ville komme, og jeg gjorde alt for å unnslippe sammen med barna mine," sier han. "Vi tok hverandre i hendene og løp alt vi kunne mot høyden, sier Weldy og peker på høyden overfor landsbyen. "Men ingen var forberedt på den enorme kraften i denne spesielle stormen som raserte øya. Det kom tre store bølger – som knuste huset mitt og alt jeg eide."

Solidaritetstur til Burma - ny søknadsfrist!

Bli med på en reise du aldri vil glemme! I samarbeid med SABU (Syvendedags Adventistsamfunnets Barne- og Ungdomsorganisasjon), presenterer ADRA SOLIDARITETSTUR BURMA 2014. Vi har fått forespørsel om å hjelpe til å rehabilitere en skole i en av de fattigste landsbyene i Pakokku-distriktet. Deltakerne på Solidaritetstur 2014 vil sammen med landsbybeboerne hjelpe til å rehabilitere eksisterende skolebygg, samt å bygge et nytt i samme område. Ny søknadsfrist 28. februar.

Rehabiliteringsfasen

Mange fiskebåter ble smadret til pinneved i tyfonen som rammet Filippinene i november. Fiskerne mistet dermed inntekstgrunnlaget og mulighet til å skaffe mat til familien. Fra og med januar vil ADRA i samarbeid med lokale fiskere og lokalbefolkning på øya Panay restaurere og bygge nye fiskebåter.

Hjelpearbeidet etter Tyfon Haiyan

Det globale ADRA-nettverket vil i lang tid fremover fortsette hjelpearbeidet etter den ekstreme tyfonen Haiyan som ødela store deler av Filippinene da den hamret inn over de filippinske øynene 8. november. ADRA (Adventist Development and Relief Agency) ga i første fase livreddende hjelp til rammede i form av nødvendigheter som rent vann, mat, hygienepakker og utstyr for husly til de mange som hadde mistet hjemmene sine.

ADRA gjør julegavehandelen enkel

Nå er det endelig slutt på all bekymring for hva du skal kjøpe til "den-som-har-alt"- personen på huskelista for julegavehandelen. ADRA gjør julegavehandelen enkel: 13 ulike julegaver ligger klar til salgs! Din venn vil sette pris på at julegaven hjelper et barn til å få gå på skole, få rent drikkevann eller få en latrine, et toalett, til hjemmet - noe som for mennesker i Norge er en selvfølge. Det er enkelt å handle gavekort fra ADRAs gavekatalog.

Nyhetsoppdatering fra Filippinene

Det første av ADRAs vannrensesystem er nå i full drift på øya Panay, hvor ADRA har opprettet en ny midlertidig base. Systemet kan rense 15 000 liter i døgnet og vil forsyne landsbyer og sykehus med sårt tiltrengt vann. Så langt har 3560 familier, eller ca. 17 800 personer fått følgende nødhjelp. Les mer om hvordan ADRA hjelper i den akutte fasen:

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube