Artikkelarkiv

Utdanning for alle!

ADRA Norge fikk nylig bekreftet at Norad har bevilget 115 millioner kroner til ADRAs utdanningsprogram i Etiopia, Somalia, Sudan, Sør-Sudan og Myanmar for perioden 2014 - 2018. Norad begrunner den økte støtten til ADRA Norges program med «gode resultater og samarbeidsforhold, hensiktsmessig organisering og konsentrasjon om land og kjent tematikk. I tillegg er programmet både tematisk og geografisk i tråd med politiske føringer – utdanning i sårbare stater.»

Hver dråpe teller

Verdens vanndag er 22. mars! FN-beregninger viser at 783 millioner mennesker har utilstrekkelig tilgang til rent vann, og om lag 2,5 milliarder har ikke gode sanitærforhold der de bor. Du kan tenke at det du gir er som en dråpe i en diger bøtte, men hver dråpe teller. Trygt vann, toaletter og undervisning om hygiene kan redde 1,5 millioner barn hvert år.

Flyktning i eget land - Pirinas historie

Pirina var høygravid da uroen for alvor brøt ut i Sør-Sudan 15. desember i fjor, uroen som startet i Juba og raskt bredte seg til andre deler av landet. Med tre små barn og en mann som var soldat, visste ikke Pirina hvor hun skulle gjøre av seg for å redde familien. Stedet der hun bodde ble tatt over av rebellene, og Pirina visste at hennes eneste håp akkurat da lå i å komme seg til FN-leiren. Hun lot alle eiendeler bli tilbake – og med ett var hun flyktning i eget land.

Frykter hungersnød i Sør-Sudan

I midten av desember utartet det seg en større konflikt mellom ulike politiske retninger i Sør-Sudan og uroen spredte seg raskt utover landet. Situasjonen er meget alvorlig for alle de tusener av mennesker som er rammet og konflikten har nettopp blitt oppgradert til Level 3 – den høyeste graden (samme som Syria og Den sentralafrikanske republikk).

Vellykket Hjelpeaksjon 2013

Hjelpeaksjon 2013 – er historie – og ADRA ønsker å takke alle som på ulikt vis har bidratt til et godt resultat! Hele 3, 57 millioner kroner ble samlet inn! Hovedaksjonsperioden var i september, men mange fortsatte med Hjelpeaksjonen ut året. Resultatet vil fortsette å sette spor i de landene der ADRA Norge har arbeid. Vi vil gjerne takke hver eneste en - enten du har gått fra dør til dør, bakt boller, organisert ADRA-løp, konserter eller funnet på andre kreative tiltak. Vi vil takke deg som ber for ADRAs arbeid og for deg som gir av dine egne midler.

Filippinene 3 måneder etter tyfonen

Tre måneder etter tyfonen Haiyan er situasjonen fortsatt alvorlig for mange som bor i de rammede områdene. Betita (54) har en familie på åtte personer som hun må forsørge. Mannen har diabetes og fire av barna går fortsatt på skolen. Hun står opp klokken tre hver morgen og baker riskaker som hun selger på det lokale markedet. Pengene hun tjener på kakene skal rekke til hele familien.

Gjenoppbyggingsarbeidet etter tyfon Haiyan

Iloilo, Panay: På en liten landtunge i mangroveskogen ved landsbyen Bukana Bunglas, var det fire hus før stormen. Nå var det kun to igjen og familiene som bodde der, hadde flyttet sammen i de to husene som var igjen. Rodella (32) var i huset sitt sammen med barna sine da vinden økte: -Vi var livredde. Stormen startet med litt regn og sterk vind. Vannet steg raskt og da det rakk meg til livet, bestemte jeg meg for at vi måtte komme oss vekk. Vi svømte over elva og søkte tilflukt i skolebygget på den andre siden sammen med flere andre familier.

Flyktet alene til Uganda fra Sør-Sudan

James er 10 år gammel og går i 1. klasse på en skole i Jonglei-regionen i Sør-Sudan. En dag kom han hjem fra skolen og ble møtt av moren sin som ba ham om å flykte. Hun hadde blitt skutt i låret. Borgerkrigen hadde kommet til landsbyen hans. Verken James sin mamma eller pappa kunne flykte med ham. Da kampene begynte, valgte James sin far å delta i konflikten, og med et skuddsår i låret var James sin mor ikke i stand til å flykte. James gjorde som moren ba han om. Han flyktet og løp hele veien til den ugandiske grensen – alene.

ADRA søker Programsjef

ADRA Norge søker Programsjef til å lede programavdelingen av ADRAs programmer/prosjekter i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Morsdagsgaven til syriske kvinner

Den vanlige hverdagen kan være kjedelig og grå. Alt det samme gamle, om og om igjen. Men andre søndag i februar (9. februar) er det morsdag i Norge! Mange ønsker å gi alternative gaver - i tillegg til en blomst eller for seg selv. Da er ADRAs gavekort nyttige redskap. For pengene fra gavekortene (bl.a.) gir ADRA hjelp til syriske flytkninger; til gravide og til syke i behov av helsetjenester. Barn får skolesekker, og foreldre hjelpes til å sende barna på skolen.For det er noe med hverdagen. Den vanlige, kjedelige og grå hverdagen. Noen skulle ønske de hadde akkurat en slik luksus som en av dine helt vanlige hverdager.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube