Artikkelarkiv

ADRA Norge på topp blant innsamlerne

ADRA Norge kommer på andreplass i magasinet Kapitals oversikt over landets mest effektive pengeinnsamlere. Se KAPITAL nr. 22, 2014. Det fremgår i en fyldig artikkel i magasinets utgave for 18. desember i år. Artikkelen sier at ADRA Norge og et lite knippe andre innsamlere «samler inn penger svært effektivt».

Malala – Kan hun forandre verden?

Denne uken er Malala Yousafzai i Oslo og mottar Nobels fredspris sammen med Kailash Satyarthi. Malala er den yngste jenta som noen gang har vunnet prisen. Hennes historie handler om jenters kamp for å få lov til å gå på skolen i land der dette ikke er regnet som en menneskerett eller selvfølge.

En hverdag til syriske flyktningbarn

-Vi så mennesker bli drept av granater rett foran øynene våre. Noen mistet hendene, andre bena. Noen mistet forstanden og begynte å prate med seg selv. Det var veldig skummelt og fryktelig! Folk ble veldig redde. Mange barn sluttet på skolen og flyktet. Ikke langt fra skolen vår ble en annet skole sprengt i lufta.

Det er Diana som forteller. Hun er 11 år og syrisk flyktning i Libanon.

Det startet med fem geiter

Det startet med fem geiter

Det er fem år siden Ma Ni Ni Win fikk sine første geiter fra ADRA. I løpet av disse årene har hun gitt fem geiter tilbake til ADRAs geitebank og solgt 60 geiter på markedet. Livet hennes er helt forandret, og barna trenger ikke å sulte mer.
Alt sammen takket være et lite geiteprosjekt i Burma.

Gi en mulighet i gave

Hva gir du til "den som har alt" til jul? Hva med en mulighet? ADRAs gavekort er øremerkede penger som går til nøyaktig det prosjektet som beskrives for det enkelte gavekortet, med kun 8 % administrasjon. Se fullstendig oversikt og bestill på www.gienmulighet.no. Det er også mulig å bestille på telefon 31 01 88 00 eller til post@adranorge.no.

Filippinene: Ett år etter

8. november 2013 sveipet tyfon Haiyan i et belte over Filippinene – med ekstrem vind, regn, oversvømmelser og flodbølger på over 5 meter som ødela byer og landsbygd. I løpet av noen morgentimer ble 2 millioner mennesker hjemløse og mer enn 7000 mistet livet. Det var den dødeligste stormen i nasjonens minne.

Sigve nådde målet!

Sigve nådde målet!

Etter 116 dager på veien, stien, skogen og fjellet – Norge på langs - ankom Sigve Fast Lindesnes fyr torsdag 9. oktober. Sigve hadde to delmål for sitt oppdrag: Å samle inn penger til en ADRA-skole i Burma – og å nå fram i tide til Prosess. Han klarte begge deler! Foreløpig har han samlet inn mer enn 63 000 kroner til skolen i Burma! TAKK, Sigve! Les gjerne Sigves betraktninger underveis på bloggen hans: www.labbelitt.blogspot.com Fra denne siden kan du fortsatt være med og støtte Sigves ADRA-prosjekt!

Ny Programsjef

Ny Programsjef

Margit Wærn er ny programsjef hos ADRA Norge. Wærn har erfaring fra 10 år i ADRA Danmark hvor hun var nødhjelpskoordinator i en rekke Afrikanske land som Liberia, Burundi, Sør-Sudan, Uganda og Zimbabwe. Hun ser fram til oppgaver innen utviklingssamarbeid og vil ha nytte av sin bakgrunn hvor utdanning i krisesituasjoner har vært blant hennes fokusområder. Wærn har en mastergrad i internasjonal utvikling fra Andrews University i Michigan, USA.

Ikke rør meg, vask hendene, ha på langermede klær!

«Jeg våknet klokken to om natten av at telefonen ringte. Det var mamma. Hun hadde akkurat våknet fra en fryktelig drøm hvor hun fant seg selv i smerte og angst, blødende i veigrøfta. Ingen ville hjelpe. I flere uker hadde hun vært plaget av disse marerittene, et resultat av frykten for at det som hadde rammet så mange andre – en dag ville ramme oss. Mamma befant seg i en slags paranoid tilstand hvor hvert tegn til hodepine eller vondt i magen ble tolket på verst tenkelig måte. Jeg var bekymret selv, men måtte fremstå sterk og oppmuntrende.» Slik begynner historien til Annette Witherspoon fra de siste måneders hendelser i Liberia, landet som er et av de hardest ebola- rammede i Afrika.

Åpen dør for to venner

Paw Wa og Dozen er to venner som bor i en avsides landsby i Karenstaten i Myanmar. For å komme dit de bor må du krysse 8 elver. Dette er bare mulig i den tørre årstiden. Jentene er veldig gode venner og deler nesten alt. "Når jeg har et problem, forteller jeg det til Dozen," smiler Paw Wa. "Sammen finner vi alltid en løsning. Det er godt å ha en sånn venn!"

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube