Artikkelarkiv

Utdanning i fokus

I alle ADRAs hovedsamarbeidsland finnes store utfordringer innen utdanningssektoren; barn får ikke gå på skolen, jenter og funksjonshemmede slipper ikke til og lærerne har begrenset utdanning eller ingen utdanning i det hele tatt. Mangel på kvalitet i utdanningen resulterer i at barn dropper ut av skolen eller fullfører skolegangen uten å kunne det de var der for: lese, regne og klare seg selv for framtiden. Mange steder finnes det ikke et skolebygg og lærerne får ikke lønn for sitt arbeid.

ADRA hjelper flyktninger i Irak

Terror og konflikter har ført til et stort antall internt fordrevne i både Irak og Syria. Om lag 50% av de internt fordrevne i Irak befinner seg i de kurdisk-kontrollerte områdene i Nord-Irak og det er store behov i området. ADRA er i startfasen av arbeidet i Erbil, Irak, hvor vi vil starte et samfunnssenter i et område med mange flyktninger. Senteret vil tilby mange aktiviteter for å forebygge spenninger og konflikter mellom lokalsamfunnet og de internt fordrevne og har som mål å hjelpe nesten 2000 personer det første året. Aktivitetene inkluderer mikrolån til å starte egen liten forretningsdrift, kurdisktimer, psykososial rådgivning, uformell utdanning og fritidsaktiviteter for barn.

Vinterpakker i Russland

Krisen mellom Ukraina og Russland har ført til en flyktningstrøm internt i Ukraina og i Russland. ADRA i begge landene gjør det de kan for å lette menneskers byrder. Det er vinter. Mat, hygieneartikler og medisiner er noe av den hjelpen vi kan gi - sammen med tepper og vinterklær. I vårt prosjekt vil hver mottager få 1 teppe, 1 jakke og et sett med lue, skjerf og votter.

Flom på Sri Lanka

I desember ble mer enn 1 million mennesker på Sri Lanka rammet av regn og oversvømmelser. Mer enn 6000 hus ble ødelagt, og om lag 18 000 hus skadet. Store jordbruksområder og risavlinger er skadet og ødelagt. 38 personer er bekreftet døde. ADRA Sri Lanka har allerede gjennomført noe nødhjelpsarbeid, men vil jobbe i ytterligere to måneder for å gi tørrmat og hygienepakker til rammede. Ca. 400 familier vil motta tørrmat til det er mulig for familiene å tjene penger selv. Mat og hygienepakker pakkes miljøvennlig slik at emballasjen kan brukes videre av mottagerne.

Nødhjelpsarbeidet på Haiti - oppsummert

I en hilsen fra Haiti forteller ADRA-lederen Fritz Bissereth at selv om det har gått fem år siden det dødelige jordskjelvet rammet Haiti den 12. januar i 2009, føles det som det var i går. Bissereth forteller om mennesker i Haiti som fremdeles ikke har et permanent sted å bo og mennesker som lever som flyktninger i eget land etter naturkatastrofen som skjedde for fem år siden og som tok 300 000 menneskeliv.

ADRA Norge på topp blant innsamlerne

ADRA Norge kommer på andreplass i magasinet Kapitals oversikt over landets mest effektive pengeinnsamlere. Se KAPITAL nr. 22, 2014. Det fremgår i en fyldig artikkel i magasinets utgave for 18. desember i år. Artikkelen sier at ADRA Norge og et lite knippe andre innsamlere «samler inn penger svært effektivt».

Malala – Kan hun forandre verden?

Denne uken er Malala Yousafzai i Oslo og mottar Nobels fredspris sammen med Kailash Satyarthi. Malala er den yngste jenta som noen gang har vunnet prisen. Hennes historie handler om jenters kamp for å få lov til å gå på skolen i land der dette ikke er regnet som en menneskerett eller selvfølge.

En hverdag til syriske flyktningbarn

-Vi så mennesker bli drept av granater rett foran øynene våre. Noen mistet hendene, andre bena. Noen mistet forstanden og begynte å prate med seg selv. Det var veldig skummelt og fryktelig! Folk ble veldig redde. Mange barn sluttet på skolen og flyktet. Ikke langt fra skolen vår ble en annet skole sprengt i lufta.

Det er Diana som forteller. Hun er 11 år og syrisk flyktning i Libanon.

Det startet med fem geiter

Det startet med fem geiter

Det er fem år siden Ma Ni Ni Win fikk sine første geiter fra ADRA. I løpet av disse årene har hun gitt fem geiter tilbake til ADRAs geitebank og solgt 60 geiter på markedet. Livet hennes er helt forandret, og barna trenger ikke å sulte mer.
Alt sammen takket være et lite geiteprosjekt i Burma.

Gi en mulighet i gave

Hva gir du til "den som har alt" til jul? Hva med en mulighet? ADRAs gavekort er øremerkede penger som går til nøyaktig det prosjektet som beskrives for det enkelte gavekortet, med kun 8 % administrasjon. Se fullstendig oversikt og bestill på www.gienmulighet.no. Det er også mulig å bestille på telefon 31 01 88 00 eller til post@adranorge.no.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube