Artikkelarkiv

IK-merket gir trygghet for giverne

ADRAs Hjelpeaksjon 2014 er godt i gang og det mobiliseres over hele landet. Penger kommer inn og noen skeptikere lurer kanskje på om pengene blir brukt ordentlig. – ADRA er registrert i Innsamlingsregisteret. Det betyr at organisasjonen er åpen om inntekter og utgifter, og at giverne kan være trygge på at pengene går dit de skal, sier Børre Hagen, daglig leder i Innsamlingskontrollen.

Skole for alle gir håp

Landsinnsamlingen Hjelpeaksjon 2014 er i full gang. I hele september kan du møte bøssebærerne der de går fra hus til hus! På dette bildet ser du to av våre innsamlere ved Ekrehagen skole i Tromsø – med klær fra Karenstaten i Myanmar og med typisk burmesisk thanaka-krem i ansiktet. Myanmar er fokuslandet for årets landsinnsamling.

ADRA i kampen mot ebola

President i Liberia og fredsprisvinner Ellen Johnson Sirleaf, besøkte Cooper Adventist Hospital i Monrovia i går. Hun takket sykehuset for innsatsen og for at de holder åpent under krisen. «Ebola tar stadig flere menneskeliv,» sier Gillian Seton, konstituert medisinsk direktør ved Cooper Adventist Hospital i Monrovia, Liberia. ADRA samarbeider med Loma Linda University, Adventist Health International og organisasjonen Global Medics med å gi utstyr og forsyninger.

Ukraina trenger vår hjelp nå!

Etter de siste måneders uro i Ukraina har mange mennesker blitt tvunget til å forlate hjemmene sine. 116 600 av disse menneskene befinner seg andre steder i Ukraina, mens mer enn 160 000 mennesker har flyktet til en uviss framtid i Russland. ADRA Ukraina og ADRA Russland gir nødhjelp til de mest sårbare gruppene blant de som har måttet flykte, særlig barna. ADRA distribuerer hygienepakker fra Unicef med toalett- og sanitærutstyr, samt mat og vann. De aller minste har mottatt babymat.

Bli bøssebærer!

I august og september går mange ivrige bøssebærere ut over hele Norges land for å gjøre en forskjell. Fokuslandet for årets Hjelpeaksjon er Myanmar og det store behovet for lærere og utdanning. Opp til 10% av innsamlede midler settes av til katastrofearbeid. Ønsker du å være bøssebærer for ADRA Norge under Hjelpeaksjon ’14? Ta kontakt med ADRA Norge på post@adranorge.no, eller på telefon 31 01 88 00.

Skole for alle – Hjelpeaksjon 2014

Hjelpeaksjon 2014 fokuserer spesielt på det arbeidet ADRA utretter i Myanmar, Burma, hvor ADRA er med og styrker og utvikler skolesystemet i avsidesliggende områder. Elever og lærere får undervisningsmateriell, lærere får utdanning, og det arbeides med innholdet i skolen; læreplaner og pensum. I tillegg bidrar vi med å reparere skoler og bygge nye skoler. Akkurat nå er tiden for nytt håp for barna i Myanmar! Dørene står åpne. Barna er framtiden og nåtiden i alle land. Det barna lærer, vil for alltid prege og være en del av deres liv. Utdanning er nøkkelen som åpner dørene til fred, stabilitet og vekst i et samfunn. Den gode nyheten er at DU kan være med og bidra!

Skole for alle

Utdanning og skolegang er grunnleggende for barns utvikling. Aldri før har så mange barn gått på skolen som i dag. Likevel er det mange steder i verden der det ikke finnes nok skoler eller lærere med tilstrekkelig kompetanse for undervisning. I mange land forstyrrer naturkatastrofer, konflikter og krig barnas muligheter til skolegang.

Bli bøssebærer!

Bli bøssebærer!

I disse dager går mange ivrige bøssebærere ut over hele Norges land for å gjøre en forskjell. Fokuslandet for årets aksjon er Myanmar og det store behovet for lærere og utdanning. Opp til 10% av innsamlede midler settes av til katastrofearbeid. Ønsker du å være bøssebærer for ADRA Norge under Hjelpeaksjon ’14? Ta kontakt med ADRA Norge på post@adranorge.no, eller på telefon 31 01 88 00.

Mer om Hjelpeaksjon '14 finner du på www.hjelpeaksjon.no og www.adranorge.no/ressurs

Skole for alle – Hjelpeaksjon 2014

Hjelpeaksjon 2014 fokuserer spesielt på det arbeidet ADRA utretter i Myanmar, Burma. De siste årene har politiske reformer beveget landet i en mer demokratisk retning. ADRA Norge samarbeider med ADRA Myanmar om å styrke og utvikle skolesystemet i avsidesliggende områder. Elever og lærere får undervisningsmateriell, lærere får utdanning, og det arbeides med innholdet i skolen; læreplaner og pensum. I tillegg bidrar vi med å reparere skoler og bygge nye skoler.

ADRA i Myanmar

ADRA i Myanmar

ADRA Myanmar ble etablert i 1986. ADRA Norge begynte samarbeidet i 2005 etter tsunamien som rammet Sørøst-Asia sterkt i 2004. I 2008 rammet Syklonen Nargis Irrawaddideltaet. Syklonen tok livet av mer enn ufattelige 138 000 mennesker. ADRA hadde et pågående arbeid i området og var blant de første hjelpeorganisasjonene på bakken. Overlevende fikk nødhjelp i form av mat, vann og livsnødvendig utstyr. I samarbeid med det globale ADRA-nettverket bidro ADRA Norge til infrastruktur og nye vannsystemer. ADRA Norges program i Myanmar fra 2013 fokuserer på utdanning.

 
© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube