Afrika

Etiopia, Sudan og Somalia er hovedsamarbeidsland for ADRA Norge. I tillegg har vi prosjektsamarbeid i Uganda og Madagaskar. Matsikkerhet og vann er hovedfokus, sammen med utdanning og forebyggende helse.

Stolt over hva hun har fått til

Dhagan er flyktning i eget land. Da hun var tenåring hadde hun valget mellom å flykte nordover til det uvisse eller forbli i krigsområdet i sør - uten en fremtid.
«Jeg kom til dette stedet i Puntland med en plastpose som inneholdt alt jeg eide. ADRA ga meg tilbud om praktisk utdanning på det nyetablerte kvinnesenteret. Jeg lærte å sy. Jeg var visst ganske flink og lærte fort, og etter hvert ble jeg læreren for sygruppa!» smiler hun hjertelig. ADRA lærte også Dhagan hvordan man driver en egen liten forretning. I dag har hun en sybutikk i byens travleste strøk – og to personer ansatt for å sy!

Frykter hungersnød i Sør-Sudan

I midten av desember utartet det seg en større konflikt mellom ulike politiske retninger i Sør-Sudan og uroen spredte seg raskt utover landet. Situasjonen er meget alvorlig for alle de tusener av mennesker som er rammet og konflikten har nettopp blitt oppgradert til Level 3 – den høyeste graden (samme som Syria og Den sentralafrikanske republikk).

Skole og utdanning er nøkkelen

"Det er verken urolighetene, flyktningsituasjonen eller matsikkerheten som er den største humanitære utfordringen i Sør-Sudan," sier FN`s spesialutsending i Sør-Sudan, Toby Lanzer til Norads magasin Bistandsaktuelt: "Det viktigste vi kan gjøre er å få barn til å gå på skolen og utdanne flere lærere. Vil du ha en stat som fungerer, en økonomi som vokser og nye arbeidsplasser – trenger du en utdannet befolkning."

© ADRA Norge, Følg ADRA Norge på:
Facebook
Twitter
YouTube